Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Het wordt koud met kerst: kans op schaatsweer én sneeuw

Het wordt koud met kerst: kans op schaatsweer én sneeuw

Het wordt koud met kerst: kans op schaatsweer én sneeuw

Feest voor alle winterliefhebbers: het wordt komende week koud. Het gaat vriezen en flink ook: dat betekent dat er in de week van kerst zomaar geschaatst kan worden.

“Misschien vallen er op kerstochtend zelfs een paar sneeuwbuitjes”, zegt Marc de Jong van Buienradar.

Daar komt de kou

Het gaat sowieso vriezen: de kans op schaatsen is dan ook aanwezig. De kans op sneeuw is wat kleiner, omdat er veel droge dagen worden voorspeld. “Er valt voorlopig maar weinig neerslag”, zegt De Jong. “Maar als er met kerst wat valt, kan dat zeker winters zijn.” Het blijft wellicht een beetje liggen, hier en daar. Een dik pak zal het niet snel zijn, maar goed, we moeten hoop houden in deze tijden.

Hopen

Schaatsen kan waarschijnlijk niet op grote plassen, maar wel op de kleinere plekken. “Om te schaatsen op natuurijs moet je wel echt ijsdagen hebben, waarbij het ook overdag niet boven nul is. Maar op schaatsbanen, zoals ondergespoten atletiek- en sintelbanen, is er best wel een kans dat je daar rond kerst kan schaatsen.” Het is altijd een beetje koffiedik kijken, want zeker weten meteorologen het nooit. Het blijft een voorspelling en niets is zo veranderlijk als het weer. Zo kan het volgende week -9 worden, maar het kan ook een paar graden boven nul worden. Het is maar net hoe de wind staat. Afwachten, dus. En die schaatsen vast hoopvol van zolder plukken.

Bron: RTL Nieuws