Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Trek je sjaal en muts maar uit de kast: deze week wordt het echt koud én er is kans op sneeuw

Trek je sjaal en muts maar uit de kast: deze week wordt het echt koud én er is kans op sneeuw

Trek je sjaal en muts maar uit de kast: deze week wordt het echt koud én er is kans op sneeuw

Vorige week werd de warmste oudjaarsdag ooit gemeten. Ook de afgelopen weken was het vrij warm voor deze tijd van het jaar. Goed nieuws voor winterfans: deze week wordt het lekker koud!

Het wordt koud

We krijgen eindelijk winters weer. Vanaf dinsdag daalt de temperatuur geleidelijk. De rest van de week zullen de temperaturen in het land niet meer boven de 10 graden komen. Er komt namelijk flink wat koele lucht uit het noorden van Europa.

Woensdag wordt het écht koud. Overdag wordt het slechts 5 tot 7 graden, maar de gevoelstemperatuur ligt een stukje lager, zo rond het vriespunt. Door de koude wind kan het behoorlijk guur weer worden. Er is ook kans op winterse neerslag, zoals natte sneeuw en hagel. Handschoenen, een muts en een sjaal zullen geen overbodige luxe zijn!

Lees ook
Aha: dit is waarom je in de winter beter een panty dan een broek kunt dragen

Krijgen we sneeuw?

Vanaf vrijdag worden de temperaturen nog lager en is kans op sneeuw. Het blijft altijd spannend of het echt gaat gebeuren, maar het is niet uitgesloten dat er sneeuw gaat vallen. Wie weet kunnen we nog genieten van een paar witte dagen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images