Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Binnenblijven dit weekend: herfst begint onstuimig met flinke windstoten én code geel

Binnenblijven dit weekend: herfst begint onstuimig met flinke windstoten én code geel

Nieuws & Maatschappij
Binnenblijven dit weekend: herfst begint onstuimig met flinke windstoten én code geel

Werden we afgelopen weekend nog getrakteerd op een heerlijke nazomer, lijkt de herfst nu toch écht wel begonnen. De aankomende dagen belooft het dan ook ronduit nat en onstuimig te worden, zo meldt Weeronline. Vooral vrijdag is het raak en kondigt het KNMI zelfs code geel af voor Zeeland en Zuid-Holland.

Herfst is begonnen

Slecht nieuws voor iedereen die een hekel heeft aan alles wat uit de lucht komt vallen. De komende dagen is de kans op regen iedere dag groot en kunnen we flinke windstoten verwachten, met name in de kustgebieden.

Code geel

Vooral vrijdagmiddag en -avond is er kans op veel wind, die in de nacht van vrijdag op zaterdag blijft aanhouden. Het KNMI waarschuwt dan ook voor zware windstoten op vrijdag en heeft code geel afgekondigd voor Zeeland en Zuid-Holland. Vanaf het einde van de middag kunnen vrijdag in Zeeland zware windstoten van 75-90 kilometer per uur voorkomen, aan zee van 90-100 kilometer per uur. In de loop van de avond breiden deze zware windstoten zich volgens het KNMI uit naar Zuid-Holland. Volgens Weeronline komt het mogelijk zelfs tot een storm en moeten we rekening houden met zeer zware windstoten tot 120 kilometer per uur.

Officiële herfststorm?

Waar vandaag de dag nog redelijk rustig begon, neemt in het westen in de loop van de middag de kans op buien toe. Vanavond en vannacht kan het in heel Nederland een natte boel worden, maar in het oosten zou slechts lokaal een bui vallen. Vrijdag belooft het ’s ochtends mee te vallen met de regen en laat op veel plekken de zon zich zelfs geregeld zien. Later in de middag en erna stijgt de kans op een bui en gaat het daarbij flink waaien. Er kan aan de kust een stormachtige noordwestenwind komen te staan, waarbij de kans op zware windstoten tot 100 kilometer per uur bestaat. Maar, zo laat Weeronline weten, de onzekerheid in de verwachting is nog erg groot. Zo is het nog afwachten of het tot de eerste officiële herfststorm van 2020 komt en welk deel van de westkust daar eventueel mee te maken krijgt.

Nat weekend

Wie dit weekend een lange herfstwandeling in de zon op de planning had staan, moeten we helaas teleurstellen. Tenzij je het niet erg vindt om een nat pak te halen, uiteraard. Het blijft namelijk nat en onstuimig de komende dagen, al kan er zaterdag nog wel een zonnig momentje tussendoor komen. Het blijft die dag nog wel hard waaien, maar dat neemt in de middag af. Wat de wind zondag gaat doen, is nog onzeker, maar wél lijkt het een overwegend grijze dag te worden en zal er van tijd tot tijd regen vallen.

Lees ook
Wordt het full on herfst, of hebben we een zalige nazomer tegoed?

En volgende week?

Na het weekend is het helaas niet gedaan met het herfstachtige weer. Het blijft namelijk ook volgende week wisselvallig, met dagelijks een grote kans op regen. Bovendien kan het dan opnieuw flink gaan waaien. De temperatuur komt daarbij uit op zo’n 16 graden, wat vrij normaal is voor de tijd van het jaar. Wij kunnen maar één ding zeggen: bestel Flair’s gloednieuwe Herfstboek en je komt die natte dagen wel door!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Weeronline.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee