Je bent hier: Home > Nieuws > Supermarkt bedenkt briljante truc tegen hamsteren van desinfecterende handgel

Supermarkt bedenkt briljante truc tegen hamsteren van desinfecterende handgel

Nieuws
Supermarkt bedenkt briljante truc tegen hamsteren van desinfecterende handgel

Sinds het coronavirus ook in Nederland toe is geslagen, is er een gigantische run op (naast wc-papier #why) desinfecterende handgel. Geen drogist die nog een flesje had staan en online vertienvoudigden de prijzen van laatst vindbare flesjes. Om ervoor te zorgen dat de nieuw geleverde voorraad niet weer na één keer knipperen met de ogen is verdwenen, zijn in meerdere winkels maatregelen getroffen. De één inventiever dan de andere.

Hamsteren wegens coronastress

Niet alleen in Nederland is het hamsterprobleem aanwezig; ook in de rest van Europa, het nieuwe epicentrum van de virusuitbraak, worden massaal boodschappen ingeslagen. Ook in Denemarken is dit heel erg aan de hand en dus wordt er van alles verzonnen om bepaalde producten die extra in trek zijn gedoseerd uit het schap te laten verdwijnen.

€ 134,- voor handgel

Een Deense supermarkt kwam naar ons idee met bijzonder slimme en actie om het massaal inkopen van handgel tegen te gaan. Als je in de betreffende supermarkt een flesje desinfecterende handgel wilt kopen, kost je dat de normale prijs van € 5,50. Maar wil je inslaan om zeker te zijn dat je niet zonder komt te zitten? Dan betaal je daar de hoofdprijs voor, namelijk € 134 per stuk. Door deze maatregel hoopt de supermarkt dat er niet langer gehamsterd zal worden en iedere klant keurig de kans krijgt om één flesje aan te schaffen. Eerlijk zullen we alles delen, toch?

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

deense winkel handgel

‘Hou rekening met elkaar’

Consumenten slaan nog steeds ruim in in de supermarkten, ondanks de meerdere oproepen van het kabinet en de voedselbranche om te stoppen met hamsteren. In vele winkels waren geen pasta, verse groenten, wc-papier of paracetamol meer te vinden. Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) riep Nederlanders op om rekening met elkaar te houden en niet meer in te kopen dan nodig.

Lees ook
Asociaal hamstergedrag eist z’n tol: ‘Voedselbanken dreigen deuren te moeten sluiten’

Met gezond verstand de supermarkt in

Er is in Nederland absoluut geen tekort aan producten, maar omdat winkels zó leeggeroofd waren en medewerkers niet eens de kans kregen de vakken weer bij te vullen, zaten sommige mensen dagenlang zonder verse maaltijden thuis. Volgens het CBL is er naast voldoende voorraad ook genoeg personeel om de vakken weer gevuld te krijgen. Ook zijn vanaf donderdag meerdere groothandels toegankelijk voor consumenten, om zo de supermarkten weer wat lucht te geven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee