Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Met déze tip word je niet meer aan ongewenste groepen toegevoegd op Instagram

Met déze tip word je niet meer aan ongewenste groepen toegevoegd op Instagram

Met déze tip word je niet meer aan ongewenste groepen toegevoegd op Instagram

Word jij de laatste tijd ook constant in onbekende groepsgesprekken toegevoegd op Instagram? Heel vervelend natuurlijk. Maar er is een manier om dit te voorkomen.

Gevaarlijk

Als je aan groepsgesprekken wordt toegevoegd door bekenden is dat natuurlijk geen ramp. Maar de laatste tijd worden veel Instagram-gebruikers in groepen gezet door de zogenaamde ‘bots’. Vaak wordt er in zo’n groepsgesprek een linkje naar een website gedeeld. Als je op zo’n linkje klikt, kom je terecht op een gevaarlijke website. Nooit op klikken dus. Het kan bijvoorbeeld gaan om websites of die gewelddadige video’s laten zien, of die je proberen op te lichten.

Meldingen

Dit probleem kan heel makkelijk opgelost worden. Instagram heeft namelijk een handige functie waardoor je niet meer in onbekende groepen kan worden gezet. Je gaat naar je ‘instellingen’ en klikt op ‘meldingen’. Daarna klik je op ‘privéberichten’. Nu krijg je een lijst te zien waarbij ook ‘groepsverzoeken’ staat. Dit klik je dan uit. Nu krijg je geen meldingen van de groepen.

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Instellingen Instagram meldingen Instagram

priveberichten Instagramgroepsverzoeken Instagram

Lees ook
Deze Instagram-accounts delen de verschrikkelijkste huizen van Nederland

Geen groepen meer

Wil je helemaal niet meer toegevoegd worden door vreemden? Dat kan ook. Dan ga je weer naar je ‘instellingen’ en vervolgens naar ‘privacy’. Dan klik je op ‘chatberichten’. Onder het kopje ‘anderen toestaan je toe te voegen aan groepen’ klik je dan ‘alleen mensen die je volgt’ aan. Op deze manier word je dan niet meer toegevoegd door mensen die je niet volgt.

Instellingen InstagramPrivacy Instagram

Chatberichten Instagram

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Pexels