Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Girl power: gratis maandverband en tampons verkrijgbaar op deze plekken in Nederland

Girl power: gratis maandverband en tampons verkrijgbaar op deze plekken in Nederland

Girl power: gratis maandverband en tampons verkrijgbaar op deze plekken in Nederland

Onverwachts ongesteld geworden en heb je niks bij je of heb je geen geld voor maandverband of tampons? Dan kun je op deze plekken in Nederland terecht voor gratis maandverband en tampons. Als dat geen girl power is..

Helaas is armoede ook in Nederland nog steeds aan de orde in de samenleving. Zo blijkt dat 1 op de 10 meisjes en vrouwen regelmatig niet genoeg geld hebben voor maandverband of tampons. Ondanks het pleiten voor gratis maandverband en tampons zit er nog geen schot in de zaak. Gelukkig zijn er genoeg mensen die wel meedenken. Op een aantal plekken in Nederland kun je namelijk terecht voor gratis tampons en maandverband.

Stay Wild

In Dordrecht kun je terecht bij ‘Panterstore’. De eigenaresse Merel Boelie kocht voor €250 aan maandverband en verpakte het ook nog eens in een leuk panterprinttasje. Met het codewoord ‘stay wild’ wordt het tasje aan je overhandigt.

Zwolle

Ook Zwolle is ontzettend goed bezig. De stad heeft acht uitgiftepunten geopend. Deze uitgiftepunten zijn gevuld met gratis maandverband en tampons, en te vinden op de hoek van de straat of in een winkel.

Minibieb

René Greve uit Deventer heeft al een lange tijd een minibieb in de Sluisstraat staan. Naast strips en boeken zitten daar sinds kort ook maandverband en tampons in.

‘Mup’

‘Mup is de kledingbank en kringloopwinkel van de Overijsselse Kathleen Walvoort. Ook zij heeft een uitgiftepunt voor menstruatieproducten. Op en achter de toonbank zijn verschillende menstruatieproducten te zien. Deze zijn voor mensen die het zich niet kunnen veroorloven.

Lees ook
Ben jij een echte doucheliefhebber? Dit is de ideale douchetemperatuur

In Nederland zijn er totaal 236 uitgiftepunten met menstruatieproducten. Armoedefonds coördineert deze punten. De ‘kastjes’ staan overal waar je het maar kan bedenken. In winkelcentrums, op hoeken van de straat, scholen, bibliotheek en soms in winkels of op ontmoetingsplekken. Een fantastisch initiatief als je het ons vraagt!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images