Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Goed nieuws voor jongeren: buiten sporten mag weer tot 20:00 uur

Goed nieuws voor jongeren: buiten sporten mag weer tot 20:00 uur

Goed nieuws voor jongeren: buiten sporten mag weer tot 20:00 uur

Vanaf vandaag mogen jongeren tot achttien jaar weer tot 20:00 uur buiten sporten, voorheen kon dit alleen tot 17:00 uur, goed nieuws dus! Helaas kunnen volwassenen voorlopig nog niet op versoepelingen rekenen. 

Wedstrijden zijn nog niet mogelijk

De versoepeling voor jongen tot achttien jaar geldt alleen voor trainingen en niet voor wedstrijden, die worden nog steeds uitgesteld. Veel competities liggen hierdoor ook al lange tijd stil. Dit heeft de maken met het feit dat iedereen boven ouder achttien jaar voorlopig nog niet mag trainen. Daarnaast willen de meeste bonden dat de spelers zich ten minste twee weken lang kunnen voorbereiden voordat ze het seizoen weer beginnen.

Topsportcompetities zoals de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie in het betaalde voetbal mogen wel doorgaan, maar dan zonder publiek.

Lees ook
Déze vijf sporttrends gaan we terugzien in 2022

Binnensport

Sportkoepel NOC*NSF drong eerder al aan om de maatregelen om weer buiten te sporten óók voor volwassenen te versoepelen. Dit verzoek komt vandaag deels in vervulling, want zwemlessen mogen wel gegeven worden. Verder zijn binnensportlocaties nog steeds gesloten. Staatssecretaris van Volksgezondheid Maarten van Ooijen ziet dan toch liever de sportclubs open, maar heeft begrip voor de regels rondom het coronavirus.

“We weten dat als je gezonder leeft en fitter bent eigenlijk de hele samenleving, maar jij ook zelf ervan profiteert”, vertelde van Ooijen. “We hebben allemaal te maken met coronamaatregelen en soms treffen die je inderdaad midden in het hart, en denk je: ah, shit.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL nieuws | Beeld: Getty Images