Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Dikke jas uit de kast: bereid je voor op kou en zelfs natte sneeuw komend weekend

Dikke jas uit de kast: bereid je voor op kou en zelfs natte sneeuw komend weekend

Dikke jas uit de kast: bereid je voor op kou en zelfs natte sneeuw komend weekend

Dat het weer op Bevrijdingsdag niet heel veel beter zou worden dan op Koningsdag, wisten we helaas al. Maar nu 5 mei steeds dichter bij komt, kan er ook steeds meer bevestigd worden wat betreft het weerbericht. Enne, een sjaal, dikke jas én handschoenen zullen geen overbodige luxe zijn.

Hoewel de maximumtemperatuur rond de 10 tot 12 graden zal komen te liggen, haalt de noordwestenwind de gevoelstemperatuur flink naar beneden. ‘s Middags zal het daardoor aanvoelen als – houd je vast – 5 tot 9 graden.

Nat weer

Als je toch al bezig bent met een dikke jas en sjaal, is het verstandig om ook meteen op zoek te gaan naar een regenponcho. Volgens Weeronline trekken er namelijk enkele buien over het land, maar is er in de middag gelukkig meer ruimte voor de zon. ‘s Avonds daalt de temperatuur naar 5 tot 8 graden, maar zal het aanvoelen als 2 graden. Eén lichtpuntje: naar alle waarschijnlijkheid is het dan wél droog.

Lees ook
Wat is waar? 3x feiten en fabels over griep en verkoudheid

Winterse buien

Het goede nieuws is dat het op Bevrijdingsdag iets aangenamer wordt dan de dag ervoor. Zaterdag wordt een gure dag met veel buien. Ook is de kans aanwezig dat het gaat onweren en hagelen, en zélfs natte sneeuw is niet uitgesloten. Lekker binnen blijven met je favoriete Netflix-serie, dus!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock