Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Gerard Ekdom probeert dít wereldrecord te verbreken

Gerard Ekdom probeert dít wereldrecord te verbreken

Nieuws & Maatschappij
Gerard Ekdom probeert dít wereldrecord te verbreken

Gerard Ekdom gaat tijdens het Celebrate The 90’s-festival op vrijdag 6 september het wereldrecord Macarena-dansen proberen te verbreken. Dat gaat de Radio 10-dj samen met bijna 10.000 bezoekers doen. Dat maakte het radiostation maandagochtend bekend. 

Top 110

De recordpoging valt samen met de aftrap van de stemperiode voor de 90’s Top 110, een lijst met de grootste hits uit de jaren ’90 die wordt uitgezonden op Radio 10. Gerard heeft er zin in. “Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met bijna 10.000 mensen te dansen op deze 90’s-knaller. Hopen dat het lukt!”

Macarena

Het nummer Macarena van Los del Rio werd uitgebracht in 1993 en is nog altijd een gigantische hit. “De Macarena is één van de bekendste dansjes óóit”, weet Gerard. “Zodra ik op een feestje het intro van Macarena start, gaat iedereen spontaan het dansje doen.”

Lees ook: WHUT: is dit de échte betekenis van de Macarena?

Makkelijk record

Met bijna 10.000 verwachte bezoekers van het Celebrate The 90’s-festival lijkt Gerard het record makkelijk te kunnen verbreken. Het huidige record staat namelijk op 2219 deelnemers en werd neergezet in Engeland.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee