Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Coronaopnames nog altijd te hoog: geen versoepelingen na 11 mei

Coronaopnames nog altijd te hoog: geen versoepelingen na 11 mei

Coronaopnames nog altijd te hoog: geen versoepelingen na 11 mei

De terrassen zijn weer open en we kunnen weer de stad in zonder afspraak. De versoepelingen van 28 april gaven weer een beetje hoop. Helaas blijft het bij deze beperkte nieuwe maatregelen. Vandaag laat het kabinet weten dat er geen nieuwe versoepelingen aankomen na 11 mei.

Geen nieuwe versoepelingen na 11 mei

Op de planning stonden de heropening van onder andere sportscholen en pretparken. Nu is bekend gemaakt dat we daar echt nog wat langer op moeten wachten. Volgens het demissionaire kabinet zijn de coronaopnames in ziekenhuizen én ic’s nog altijd veel te groot. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Wanneer dan wel?

Daarom is het Catshuisoverleg verplaats naar volgende week. Het kabinet gaat dan verder kijken naar de eerstvolgende datum waarop er wel weer meer open mag. De nieuwe datum is dan hoogstwaarschijnlijk 18 mei.

Over de piek heen

Gelukkig is er een heel klein lichtpuntje aan de horizon te zien. Het kabinet ziet namelijk wel dat de coronacijfers “over een piek heen raken”. Toch is het nog niet voldoende om “verantwoord de tweede stap van het openingsplan te zetten”, aldus Hugo de Jonge.

Te volle ziekenhuizen

Momenteel worden ruim 2.700 ziekenhuisbedden in Nederland bezet door COVID-19-patiënten. Ook zijn er weer meer positief gesteste mensen. Nu zijn er 7830 nieuwe coronagevallen bekend gemaakt.

De stappen in het openingsplan

Tijdens de derde stap in het openingsplan kunnen groepsgroottes en thuisbezoek weer naar vier personen gaan, culturele instellingen en doorstroomlocaties mogen binnen openen en… de horeca kan open (!) om uit eten te gaan. In stap vier volgt, uitbreiding van groepen en thuisontvangst naar zes personen, horeca helemaal open en er kunnen evenementen georganiseerd worden. In stap vijf zal het aantal personen dat mag samenkomen naar acht personen gaan, waarna in stap zes alle maatregelen eindigen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief

Bron: Nu.nl | Beeld: ANP