Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Geen kerstdiner in een restaurant: de avondlockdown blijft ook gelden tijdens de feestdagen

Geen kerstdiner in een restaurant: de avondlockdown blijft ook gelden tijdens de feestdagen

Geen kerstdiner in een restaurant: de avondlockdown blijft ook gelden tijdens de feestdagen

De avondlockdown, waarbij niet-essentiële winkels en de horeca om 17:00 dicht moeten, blijft ook tijdens de feestdagen van kracht. Dat betekent helaas geen uitgebreide diners in een chique restaurant tijdens Kerstmis of oud en nieuw. 

Avondlockdown

Dit weekend was er een Catshuisberaad, waar belangrijke bewindspersonen discussiëren over het coronabeleid. Helaas is het aantal coronabesmettingen nog steeds hoog, ondanks de maatregelen. Er was de hoop dat de huidige maatregelen deze week weer voorbij zouden zijn, maar ze zijn verlengd tot 8 januari. Dat betekent dat niet-essentiële winkels, de horeca en sportscholen nog steeds om 17:00 hun deuren moeten sluiten. Ook tijdens de feestdagen. Een behoorlijke klap voor de horeca, die had gehoopt dat ze wel kerstdiners konden verzorgen tijdens Kerstmis.

Lees ook
Annemiek hielp als vrijwilliger op een corona cohort-afdeling: ‘Ik zag heel zieke mensen naar adem snakken’

Coronamaatregelen

Nog niet alle besluiten over de coronamaatregelen zijn genomen. Er zijn nog twijfels of de kerstvakantie eerder gaat beginnen. Het OMT adviseerde het kabinet om de kerstvakantie voor kinderen een weekje te vervroegen. Dit omdat er veel besmettingen zijn onder schoolgaande kinderen. Wellicht wordt de bezoekersregeling voor de kerstdagen wel versoepeld, aangezien men nu slechts vier personen bezoek mag ontvangen. Ook willen veel partijen dat de openingstijden voor sportvelden en sportscholen veranderen, zodat mensen meer kunnen blijven sporten.

Dinsdag om 19:00 zal er weer een persconferentie plaatsvinden waarin eventuele nieuwe maatregelen en versoepelingen zullen worden aangekondigd.

Bron: AD.nl | Beeld: Getty Images