Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > O nee: door deze verandering kun je straks je Netflix account niet meer delen

O nee: door deze verandering kun je straks je Netflix account niet meer delen

O nee: door deze verandering kun je straks je Netflix account niet meer delen

Zeg maar dag tegen je gedeelde Netflix-account, want door een nieuwe methode kun je straks je account niet meer delen. Netflix mist door de gedeelde accounts een hoop extra winst en daar zijn ze natuurlijk niet blij mee. 

Gedeelde accounts

GammaWire heeft onderzoek gedaan naar de abonnees van Netflix en daaruit blijkt dat de helft van de 200 miljoen abonnees gedeelde accounts zijn. Het is al langere tijd zo dat je maar met een aantal tegelijk op één account kan. Zit je met de veel mensen op een account dan geeft de streamingdienst een melding. Wie dan mag blijven kijken is aan jezelf. Om te achterhalen met hoeveel mensen je het abonnement deelt heeft Netflix een verificatie-methode bedacht. Het is logisch dat Netflix niet erg blij wordt van alle gedeelde accounts.

Pop-up

Op dit moment voert Netflix een aantal test uit met een speciale verificatiecode. Tijdens het kijken van je favoriete serie ontvang je een pop-up met de vraag of je een verificatiecode wil geven. Via e-mail of sms krijg je deze code toegestuurd. Niet snel genoeg? Dan zet de streamingdienst de serie stop. De enige oplossing om verder te kijken is om een eigen account aan te maken, precies wat Netflix wilt.

Lees ook
Zin in Kerstmis? Déze kerstfilms verschijnen de komende maanden op Netflix

Anonieme gebruikers

Over de vraag: ‘Dan vraag je toch gewoon aan je vrienden of familie welke verificatiecode je gaat gebruiken?’ zegt de woordvoerder van Netflix dat de code vooral is bedacht voor gebruikers waarvan de betaalde abonnee niet weet dat diegene zijn of haar account gebruikt. Geen stress dus als je het account deelt met mensen die dichtbij je staan. En jammer voor alle sneaky users onder ons.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: Pexels