Je bent hier: Home > Nieuws > Dingetje wel: Frankrijk verbiedt scholen gebruik van termen ‘vader’ en ‘moeder’

Dingetje wel: Frankrijk verbiedt scholen gebruik van termen ‘vader’ en ‘moeder’

Nieuws
Dingetje wel: Frankrijk verbiedt scholen gebruik van termen ‘vader’ en ‘moeder’

Het Franse parlement heeft besloten dat scholen in het land niet langer de termen ‘vader’ en ‘moeder’ mogen gebruiken in hun administratie. Daarmee willen ze gezinnen met twee moeders of twee vaders tegemoet komen. Op sociale media blijkt dat veel mensen zich totaal niet kunnen vinden in de nieuwe regel.

Lees ook
Onvermijdelijk of onterecht? Kinderen blijven steeds langer thuis wonen

Berta 38?

Onder de hashtag #Parent1Parent2 zijn op onder andere Twitter allerlei grappen en inhakers te vinden, eveneens als veel boze reacties op het besluit. Veel mensen vragen zich bijvoorbeeld af hoe het moet als er een derde ouder in het spel is en wie ‘ouder 1’ en ‘ouder 2’ dan moet zijn. Sommige ouders zeggen het gevoel te hebben dat ze niet meer dan een nummer zijn, melden verschillende media vandaag.

Nog niet 100% zeker

De Franse minister van Onderwijs heeft in een reactie laten weten dat het nog niet zeker dat het plan daadwerkelijk wordt opgenomen in de wet. Linkse politici zijn vóór het besluit en zien het als erkenning van gezinnen met ’andere samenstellingen’. Rechts is het minder eens met het idee en noemt het symboolpolitiek. Afwachten, dus.

Wat vind jij?

Reacties op sociale media:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Metro | Beeld: Giphy