Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Frankrijk scherpt inreisbeleid vannacht nog aan: dit moét je weten

Frankrijk scherpt inreisbeleid vannacht nog aan: dit moét je weten

Frankrijk scherpt inreisbeleid vannacht nog aan: dit moét je weten

Ben je helemaal ready voor een roadtrip door Frankrijk en heb je zelfs de playlist Route Du Soleil al gedownload? Lees dan nog even verder, want Frankrijk komt met een nieuwe regel die vannacht al in gaat. 

Reizigers die het zuidelijke land in willen hebben vanaf middernacht een negatieve corona-uitslag nodig die niet ouder is dan 24 uur. Dit maakte de regering onlangs bekend. Eerder was dit nog maximaal 72 uur.

Stijging besmettingen

De nieuwe regel is een gevolg van het aantal besmettingen dat weer explosief stijgt in verschillende Europese landen. Ons eigen land kleurt sinds donderdag zelfs rood op de coronakaart van gezondheidsdienst ECDC. In het noorden schiet het aantal besmettingen al helemaal omhoog. Zo kleurt de provincie Groningen donkerrood, de hoogste kleurcode die mogelijk is.

Nederland is risicogebied

Sommige landen laten hun regels afhangen van deze coronakaart. Zo bestempelt Duitsland ons land vanaf morgen als risicogebied. Een gevolg hiervan is dat Nederlanders bij aankomst in ons buurland in quarantaine moeten. Ook België komt met strengere regels.

Op vakantie een auto huren? ‘Belachelijk duur’

Gratis PCR-vakantietest

Vanaf 1 juli kunnen reizigers een gratis PCR-vakantietest inplannen via testenvoorjereis.nl of telefonish. Wanneer je volledig gevaccineerd bent hoef je alleen maar je QR-code te laten zien. Nog even goed inlezen dus in het land waar je naartoe gaat. Zo kom je niet voor onverwachte situaties te staan en kan je tóch een beetje onbezorgd genieten van je welverdiende vakantie.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS | Beeld: Getty Images