Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Flair’s Feelgood Vibes: dit vrolijke nieuws van de week wil je niet missen

Flair’s Feelgood Vibes: dit vrolijke nieuws van de week wil je niet missen

Flair’s Feelgood Vibes: dit vrolijke nieuws van de week wil je niet missen

De hele wereld is in oorlog en vecht momenteel tegen dezelfde vijand: Covid-19. Dat het coronavirus het nieuws beheerst, is dan ook volkomen begrijpelijk. Maar dat neemt niet weg dat we er soms even genoeg van hebben, van al die deprimerende berichten over hoe de wereld nog lang niet terug kan naar hoe het was, áls dat ooit al het geval gaat zijn. Daarom bundelt Flair in deze vreemde tijd, speciaal voor jou, de opvallendste, positiefste en opbeurendste nieuwtjes. Gewoon, om het een beetje gezellig te houden. #norona

Maandag 1 juni

Weer een klein beetje terug naar de tijd vóór corona
Wie weer eens een hapje of drankje buiten de deur wil doen, kan sinds maandag weer terecht in een restaurant, café of op een terras. Ook verwelkomen musea, bioscopen en sommige theaters weer publiek. Terug naar de situatie van voor de uitbraak van het coronavirus is nog niet aan de orde. Zo gelden er strikte regels voor de heropening van eet- en drinkgelegenheden, bioscopen en theaters. Ze mogen de komende maand niet meer dan dertig bezoekers ontvangen, vanaf 1 juli wordt dat mogelijk opgeschroefd naar honderd personen. Wie naar een museum wil, moet vooraf online een kaartje kopen en reserveren voor een tijdvak. De tickets hiervoor gingen de afgelopen week hard bij een aantal populaire musea. Zo is het Rijksmuseum in Amsterdam de eerste week van juni al volgeboekt. Overigens gaan sommige musea pas later open of voor een beperkt publiek, zoals Naturalis in Leiden dat vanaf 8 juni alleen mensen uit cruciale beroepen verwelkomt.
(ANP)

Dinsdag 2 juni

Zo lekker gewoon gebleven: koningin Máxima op de fiets
Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag het heropende Kunstmuseum in Den Haag bezocht. Op de fiets en in een geel broekpak was ze komen aanrijden bij het museum in haar eigen stad. Het museum was elf weken gesloten vanwege de corona-epidemie. Net als andere musea mag het Kunstmuseum sinds maandag weer beperkt bezoekers ontvangen. In verband met de coronamaatregelen bezocht de koningin een museum in eigen stad. Ze sprak met medewerkers van het museum onder meer over zaken als het gelimiteerd toelaten van bezoekers en het aanbrengen van vaste looproutes. Máxima bezocht ook de tentoonstelling Koninklijk Blauw die het Delftse aardewerk toont van stadhouder Willem III en Mary II Stuart. Het stel gold in hun tijd als pleitbezorgers van deze kunstvorm.
(ANP)

De tekst gaat verder onder de foto.

Woensdag 3 juni

Nieuw Pippi Langkous-boek in de schappen
Dit jaar viert Pippi Langkous haar 75ste verjaardag. Zo lang is het namelijk geleden dat het eerste boek van schrijfster Astrid Lindgren uitkwam. Om dit te vieren start Save the Children een samenwerking met The Astrid Lindgren Company en uitgeverij Ploegsma. Met de campagne ‘Pippi of Today’ vragen de organisaties aandacht voor kinderen op de vlucht. Het goede doel werkt hiervoor samen met verschillende merken en organisaties. Uitgeverij Ploegsma brengt op 3 juni het boek Pippi Langkous is jarig uit, met daarin een voorwoord van Pim Kraan, directeur van Save the Children.
(ANP, LINDA.nl)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Pippi Langkous is jarig! ? Om haar verjaardag te vieren verschijnt op 3 juni het boek “Pippi Langkous is jarig”. Het gaat over de sterke Pippi die helemaal alleen in Villa Kakelbont woont. Ze kan niet alleen een paard optillen, ze weet ook altijd en overal iets van te maken. Zelfs wanneer de omstandigheden niet even makkelijk zijn. Dat vergt veerkracht, doorzettingsvermogen en positiviteit. Eigenschappen die ieder kind in zich heeft. Met de aankoop van dit speciale Pippi of Today boek geniet je niet alleen van de stoere avonturen van Pippi Langkous, maar steun je ook kinderen die op de vlucht zijn of waren. Juist zij verdienen de kans om weer richting te geven aan hun eigen leven en om hun geluk terug te vinden. Want de Pippi’s of Today zijn echte helden ?? Koop het boek via #linkinbio ? #pippioftoday #ploegsmauitgeverij

Een bericht gedeeld door Save the Children Nederland (@savethechildrennl) op

Donderdag 4 juni

Feest! Tomorrowland organiseert eerste virtuele editie
Het populaire dancefestival Tomorrowland in België krijgt dit jaar een virtuele editie. Omdat de echte versie vanwege de coronacrisis niet door kan gaan, wordt op 25 en 26 juli een tweedaags feest georganiseerd op een nieuw 3D-platform. De organisatie heeft daarmee naar eigen zeggen een wereldprimeur. In een driedimensionale wereld online kunnen festivalbezoekers straks acht verschillende podia bezoeken. Ook zijn er verschillende webinars, workshops en games. Volgens Tomorrowland wordt het “een oogverblindend spektakel”. De line-up wordt op 15 juni bekendgemaakt. Tickets gaan op 18 juni in de verkoop.
(ANP)

Vrijdag 5 juni

Hoe tof: Nederlandse topacts streamen concerten vanuit het Amsterdamse Scheepvaartmuseum
Kensington, Duncan Laurence, Danny Vera, Krezip en Ilse DeLange zijn de eerste artiesten in de nieuwe livestream concertreeks vanuit het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Dat meldt concertorganisator Friendly Fire. De artiesten zullen live optreden vanaf het plein onder de overkapping van het museum. Naast de keuze voor de unieke setting zullen de artiesten volgens de organisatie allemaal iets bijzonders voorbereiden voor deze shows zodat ook de doorgewinterde fans van de artiesten verrast zullen worden. De reeks van vijf concerten wordt op 17 juni afgetrapt door de grootste band van Nederland, Kensington. Vervolgens spelen songfestivalwinnaar Duncan Laurence op 18 juni, Americana-ster Danny Vera op 19 juni en de band die terug is van weggeweest, Krezip, op 20 juni. Ilse DeLange zal de reeks afsluiten op zondag 21 juni. Humberto Tan presenteert de avonden. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur via www.streamslive.nl.
(ANP)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Beeld: iStock, Instagram