Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Hoofdredacteur Marije doet noodoproep voor ontvoerde Insiya en moeder Nadia: ‘Iedere post telt’

Hoofdredacteur Marije doet noodoproep voor ontvoerde Insiya en moeder Nadia: ‘Iedere post telt’

Al vier jaar op rij met kerst en op de kop af 1534 dagen moet Nadia Rashid het doen zónder haar dochter. In september 2016 werd Insiya van haar afgenomen en ontvoerd naar India, in opdracht van haar vader. Sindsdien hebben moeder en dochter elkaar niet meer gezien, en zet Nadia alles op alles om haar meisje naar Nederland te halen. Ook Flair wil koste wat het kost voorkomen dat er een vijfde kerst zónder elkaar volgt en voert daarom actie. Hoofdredacteur Marije Veerman doet een oproep, omdat óók jij een steentje bij kunt dragen.

#BringInsiyaBack

Marije, zelf moeder van twee kinderen, volgt het verhaal van Insiya al jaren. “Het raakt mij, niet alleen als moeder, maar ook als mens”, aldus Flair‘s hoofdredacteur. “De ontvoering van Insiya was de gewelddadigste van een kind ooit in Nederland, en ik heb de Nederlandse regering wat betreft de veiligheid van hun burgers hoog zitten. Ik begrijp daarom echt niet waarom moeder Nadia al vier jaar lang van het kastje naar de muur wordt gestuurd, niemand de verantwoordelijkheid lijkt te pakken en Insiya nog steeds niet thuis is. Als ik met het miljoenenbereik van Flair daarin een verschil kan maken, dan doe ik dat.”

Deel Flair’s bericht: iedere post telt

“Iedere post hierover telt”, benadrukt Marije. “Ga dus vooral naar de socialmediakanalen van Flair, pak de campagnepost over #BringInsiyaBack, deel deze en tag premier Rutte. Vraag je volgers dat ook te doen, want alleen op die manier kunnen we echt een vuist maken en samen ervoor zorgen dat er actie wordt ondernomen. Want hoe mooi zou het zijn als Insiya thuis komt voor kerst en wij daar allemaal een bijdrage aan hebben kunnen leveren?”

Ontvoerd

In september 2016 werd de toen tweejarige Insiya op gewelddadige wijze naar India ontvoerd door acht kidnappers, in opdracht van haar vader. Vanaf dat moment heeft moeder Nadia alles in het werk gesteld om haar meisje terug te krijgen. Eind 2017 bepaalden rechters in Nederland dat Insiya terug moest naar haar moeder. De Nederlandse overheid moet Insiya’s terugkeer bewerkstelligen volgens het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, maar nu, vier jaar na haar ontvoering, is ze nog steeds niet thuis. Het is dan nu ook de regering die iets moet doen.

Lees ook
#BringInsiyaBack: moeder Nadia mist dochter al 4 jaar en deelt hartverscheurende kerstvideo

Maak het verschil

Er zijn veel Kamervragen gesteld, maar premier Rutte ontwijkt ieder antwoord. Flair is daarom op 10 december, de Dag van de Mensenrechten, een campagne gestart. We hebben maar één verzoek aan premier Rutte: breng Insiya thuis voor kerst. Om precies 08.05 uur – het tijdstip waarop Insiya is ontvoerd – heeft Flair donderdag het startschot gegeven voor de campagne, waarvan we hopen dat er zoveel mogelijk mensen aan meedoen. Deel onze post op social media, tag daarin premier Rutte (@MinPres) en gebruik de hashtags #vraaghetRutte en #BringInsiyaBack, en help mee Insiya thuis te brengen voor kerst. Ondertussen confronteert een tikkende klok op onze homepage je met de harde realiteit: de dagen, uren, minuten en seconden dat Insiya niet bij haar moeder is. Verschillende BN’ers steunen onze actie al. Jij toch ook?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Flair (@flair_nl)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Flair (@flair_nl)

Productie & beeld: Sanne Bakker