Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Flair’s Feelgood Vibes: het leukste nieuws van deze week dat je direct opvrolijkt

Flair’s Feelgood Vibes: het leukste nieuws van deze week dat je direct opvrolijkt

Flair’s Feelgood Vibes: het leukste nieuws van deze week dat je direct opvrolijkt

De hele wereld is in oorlog en vecht momenteel tegen dezelfde vijand: Covid-19. Dat het coronavirus het nieuws beheerst, is dan ook volkomen begrijpelijk. Maar dat neemt niet weg dat we er soms even genoeg van hebben, van al die deprimerende berichten over hoe de wereld nog lang niet terug kan naar hoe het was, áls dat ooit al het geval gaat zijn. Daarom bundelt Flair in deze vreemde tijd, speciaal voor jou, de opvallendste, positiefste en opbeurendste nieuwtjes. Gewoon, om het een beetje gezellig te houden. #norona

Maandag 18 mei

Smelt: deze éénjarige thuiskok moét je volgen
Het wereldwijde web is een nieuwe influencer rijker. En wel een héél schattige, namelijk de Amerikaanse Kobe Wian. Het jochie met de rode koksmuts en een schort in dezelfde kleur kookt de sterren van de hemel, samen met zijn moeder. Zo is bijvoorbeeld te zien hoe de kleine thuiskok met behulp van zijn mama sapjes maakt in de blender, kip marineert en zelfs pizzadeeg uitrolt. Aan de grote grijns op zijn gezicht te zien, heeft Kobe plezier voor tien en dat weet-ie ook over te brengen op zijn volgers. Op Instagram heeft-ie er al meer dan 1,2 miljoen en ook op TikTok gaat de dreumes hartstikke viral.
(AD.nl)

De tekst gaat verder onder de video.

Dinsdag 19 mei

‘Nederlandse jongeren mentaal gezonder dan Europese leeftijdsgenoten’
Nederlandse jongeren zijn over het algemeen gezonder en gelukkiger dan jongeren in veel andere Europese landen, blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van de Europese afdeling van gezondheidsorganisatie WHO. Voor het Health Behaviour in School-aged Children-onderzoek (HBSC) van de WHO is gekeken naar de mentale gezondheid van 227.000 schoolkinderen uit 45 landen, waaronder Europese landen en Canada. Alle onderzochte jongeren waren tussen de elf en vijftien jaar oud. Over het algemeen nam de mentale gezondheid van schoolkinderen tussen 2014 en 2018 af, blijkt uit het onderzoek. In Nederland verbeterde die juist. Buiten Nederland nam het welzijn van tieners alleen in Kroatië en Spanje toe. De goede mentale gezondheid van Nederlandse jongeren kan volgens het onderzoek verklaard worden door onder meer het goede contact dat zij over het algemeen met hun ouders hebben. Negentig procent van de ondervraagden zegt goed met zijn of haar moeder te kunnen praten over zorgen. In andere landen is dat gemiddeld 80 procent. Bij vaders geldt dat in Nederland voor 81 procent en in andere landen voor 65 procent van de jongeren.
(NU.nl)

Woensdag 20 mei

Voor alle soapfans: ‘The Bold and the Beautiful’ gaat in elk geval door tot 2022
The Bold and the Beautiful wordt nog tot zeker 2022 geproduceerd, zo heeft de Amerikaanse televisiezender CBS woensdag aangekondigd. Daarmee kan de Amerikaanse soapserie aan het einde van het huidige contract de 35 jaar volmaken. De eerste aflevering van de The Bold and the Beautiful werd in maart 1987 vertoond. “Voor drie decennia is The Bold and the Beautiful een hoeksteen van de programmering van CBS”, aldus Amy Reisenbach, vicepresident van CBS. “We zijn verheugd dat we de fans dagelijks een inkijkje kunnen blijven geven in de romances en rivaliteit tussen de families Forrester, Logan en Spencer.” De serie is nog altijd populair in de Verenigde Staten. Een aflevering trekt volgens CBS gemiddeld 3,2 miljoen kijkers. Het is daarmee de best bekeken serie aller tijden in de Verenigde Staten. RTL heeft de Nederlandse rechten van de serie in handen.
(NU.nl)

Donderdag 21 mei

Eerste zomerse dag van 2020 is een feit!
De eerste zomerse dag van 2020 is een feit nadat rond 14.40 uur in De Bilt een temperatuur werd gemeten van meer dan 25 graden. Een dag wordt als een zomerse dag gekenschetst als de temperatuur in het Utrechtse De Bilt, de thuisbasis van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) de grens van 25 graden passeert. In Gilze Rijen, Woensdrecht en Eindhoven ging de thermometer al rond 13.30 over de 25 graden heen. Zomerse dagen in mei zijn geen uitzondering, gemiddeld telt het KNMI in mei drie dagen waarbij de temperatuur boven de 25 graden komt. De vroegste zomerse dag in De Bilt was op 14 april 2007 met 27,6 graden.
(NU.nl)

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Vrijdag 22 mei

Hoe leuk: er is een heus ‘Friends’-kookboek in de maak
Fans van Monica, Rachel, Ross, Joey, Chandler en Phoebe kunnen straks hun kookgeluk niet op. Er verschijnt op 22 september een kookboek van de vriendengroep uit de populaire hitserie Friends, schrijven Amerikaanse media. In het boek, Friends: The Official Cookbook, komen allerlei recepten uit de tien seizoenen voorbij. Zo kunnen thuiskoks aan de slag met de Friendsgiving maaltijd van Monica, de Just-for-Joey Fries, Chandlers ‘Milk You Can Chew’, de koekjes van Phoebe’s oma en voor de echte fans: Rachels trifle met gehakt, jam, banaan en slagroom. Het boek is voor iedereen, zegt schrijfster Amanda Yee. Voor de kok zo ervaren als Monica, tot een foodlover zoals Joey.
(ANP)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Beeld: iStock