Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Sinterklaas opgelet: rondom de feestdagen langere levertijden van speelgoed verwacht

Sinterklaas opgelet: rondom de feestdagen langere levertijden van speelgoed verwacht

Sinterklaas opgelet: rondom de feestdagen langere levertijden van speelgoed verwacht

Het is slim om cadeautjes voor Sinterklaas en kerst dit jaar vroeg in te slaan. Speelgoedwinkels waarschuwen namelijk dat er langere levertijden zullen zijn voor speelgoed en andere cadeaus in de weken rondom de feestdagen.

Meer kans op langere levertijden

Diverse speelgoedwinkels en verkopers, zoals bol.com, Amazon en Intertoys melden dat de levertijden van speelgoed flink langer kunnen duren rondom de feestdagen. Dit komt mede door de coronapandemie en de gevolgen daarvan voor de logistiek, volgens Scott Price, de topman van bezorgbedrijf UPS. Het grootste gevolg is dat de aanvoer van speelgoed en andere producten niet stabiel is en sommige producten pas na lange tijd worden geleverd. Leveranciers hebben voornamelijk meer problemen met het leveren van artikelen doordat de toevoer van materiaal niet stabiel is vanwege corona, waardoor de prijzen van producten ook hoger kunnen uitvallen dan normaal.

Bol.com voorziet zelf minder problemen, al zijn de levertijden wel langer dan normaal. Amazon is van mening dat er wel genoeg alternatieven geboden kunnen worden, mocht blijken dat producten niet voorradig zijn. Budgetketen Action maakte bekend dat het speelgoedassortiment pas op zijn vroegst in november in de winkels ligt. Action voorziet dan ook een eindsprint, waarbij consumenten tot het einde zullen wachten met het inkopen van cadeaus.

Lees ook

Nog 96 dagen tot het feest begint en de grootste kerstwinkel in het land is nu geopend

Sla eerder je slag

Wie graag uitpakt tijdens Sinterklaas en kerstmis doet er dus goed aan om vroeg met de inkopen te beginnen. Het duurt wellicht nog twee maanden voordat Sinterklaas in het land is, wie het zekere voor het onzekere wil nemen kan beter nu al peilen welke cadeaus op de verlanglijstjes staan. Zo weet je zeker dat alle cadeaus nog beschikbaar zijn en mooi op tijd geleverd worden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl | Beeld: Unsplash