Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Na schaatsen op natuurijs komt… de lente sneller dan je denkt! Temperaturen van 15 tot 20 (!) graden op komst

Na schaatsen op natuurijs komt… de lente sneller dan je denkt! Temperaturen van 15 tot 20 (!) graden op komst

Nieuws & Maatschappij
Na schaatsen op natuurijs komt… de lente sneller dan je denkt! Temperaturen van 15 tot 20 (!) graden op komst

Afgelopen weekend haalden we massaal onze schaatsen uit het vet en bleef geen stukje natuurijs onbereden. Maar – zoals we inmiddels weten – is niets zo veranderlijk als het weer. Het dooien is dan ook al begonnen en de witte deken verdwijnt langzaam maar zeker. Enne, dan is het tijd voor… de lente! Sterker nog, komend weekend kan het zomaar 20 (!) graden worden.

Lente op komst!

Waar het kwik de afgelopen dagen tot ver onder het vriespunt zakte, schieten de temperaturen deze week weer omhoog. Volgens Weer.nl kan het aankomend weekend zelfs 15 tot 20 graden worden.

Guur begin

De week begint regenachtig en daarmee is het oppassen geblazen, want het kan op sommige plekken spekglad zijn. Dit komt doordat de bodem nog bevroren is. In het hele land, met uitzondering van Zeeland en Zuid-Holland, geldt daarom code rood. Geleidelijk verdwijnt de gladheid overal weer, en wordt het vandaag niet warmer dan vier graden in het noorden en acht graden in het zuiden van het land.

Zachte temperaturen

Een somber begin van de week, maar na vandaag beloven de weergoden het beter met ons voor te hebben. Vanaf dinsdag zouden de temperaturen namelijk flink oplopen. Van noord naar zuid wordt het tussen 8 en 13 graden, wat hoger is dan gemiddeld in deze tijd van het jaar. Ook woensdag, donderdag en vrijdag zijn tamelijk zachte dagen met overdag temperaturen boven de tien graden.

Gigantisch verschil

Komend weekend mogen we volgens Weer.nl al genieten van de lente, met veel zon. Het wordt met temperaturen tussen de 15 en 20 (ja, 20!) graden een wereld van verschil vergeleken met afgelopen weekend. Sterker nog, als we écht de twintig graden aantikken, betekent dat een verschil van ruim 35 (!) graden met de laagste temperatuur van vorige week. Op 9 februari werd in het Gelderse Hupsel namelijk nog -16 graden gemeten.

Lees ook
Zoutkringen in je favoriete schoenen? Zó krijg je die er weer uit

Dagenlang lente

Vanaf zaterdag belooft het lenteweer aan te breken en zou het dagenlang kunnen aanhouden. Trek in plaats van die muts en handschoenen dus maar een dunnere jas uit de kast. Dat wordt genieten met een grote G van een fijne wandeling, zónder glühwein en warme chocolademelk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Getty Images

Shoppen is altijd een goed idee