Je bent hier: Home > Nieuws > Na regen komt nog lang geen zonneschijn: ‘storm Ellen volgt Dennis komend weekend op’

Na regen komt nog lang geen zonneschijn: ‘storm Ellen volgt Dennis komend weekend op’

Nieuws
Na regen komt nog lang geen zonneschijn: ‘storm Ellen volgt Dennis komend weekend op’

Februari 2020 lijkt wel de maand van ieder weekend een andere storm. Met Ciara en Dennis nog fris in het geheugen dient de volgende in het rijtje zich alweer aan: Ellen.

Waar de weergoden de week aftrappen met afwisselend een blauwe lucht en de nodige regen, is de kans groot dat ons aankomend weekend een nieuwe storm staat te wachten. “De stevige wind gaat deze week nog niet liggen”, aldus Martijn Dorrestein van Buienradar.

Code geel

Afgelopen weekend raasde storm Dennis over het land en die laat nog de nodige sporen achter. Er kunnen vandaag namelijk windstoten tot tachtig kilometer per uur voorkomen en er kan hier en daar een bui vallen. Er geldt dan ook code geel voor het hele land behalve het Waddengebied, vanaf 11.00 uur vanochtend. Gelukkig waaien de buien wel snel over door de harde wind, zo stelt Dorrestein. “Er kan wel een klapje onweer bij zitten of wat winterhagel.”

De hele week raak

Ook na de naweeën van Dennis op maandag is het nog niet gedaan met het stormachtige weer. “Bijna elke dag zal er windkracht drie tot zeven zijn vanuit het zuidwesten”, beweert de meteoroloog. Dat betekent echter niet dat de zon zich niet laat zien; woensdag wordt het met gemiddeld acht graden een stuk frisser, maar belooft het wel zonnig te worden. Ook donderdag en vrijdag kunnen we dit weerbeeld verwachten, gepaard met een stevige wind. Dorrestein: “Het blijft dus meer van hetzelfde.”

Lees ook
Flauw, maar hilarisch: oud-presentator Dennis Storm hit op twitter door… storm Dennis

Storm Ellen

Hoewel drie zondagsstormen op rij een unicum is, kan het volgens de weerman zomaar zijn dat we er in februari van dit jaar mee te maken krijgen. Het lijkt er namelijk op dat storm Ellen dit weekend op bezoek komt. “Het is nog even afwachten, maar er wordt weer veel wind verwacht en er bestaat een kans op zware windstoten tussen 75 en honderd kilometer per uur.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash

Shoppen is altijd een goed idee