Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Experts willen langere kerstvakantie voor basisschoolleerlingen vanwege coronabesmettingen

Experts willen langere kerstvakantie voor basisschoolleerlingen vanwege coronabesmettingen

Experts willen langere kerstvakantie voor basisschoolleerlingen vanwege coronabesmettingen

Iedereen wacht met smart op de langverwachte kerstvakantie. Coronadeskundigen zouden graag willen dat de kerstvakantie langer doorgaat voor basisschoolleerlingen. Er zijn namelijk ontzettend veel besmettingen bij kinderen onder de veertien jaar. 

Langere kerstvakantie

De afgelopen weken steeg het aantal coronabesmettingen flink. Maar de meest significante stijging is te zien bij jonge kinderen. Vooral kinderdagverblijven en basisscholen blijken besmettingshaarden te zijn. Experts zouden daarom graag zien dat de kerstvakantie voor basisschoolleerlingen langer gaat duren en dat basisscholen langer dichtblijven. Dit in een poging om het coronavirus beter onder controle te krijgen.

Het AD schrijft dat veel experts zich zorgen maken om de explosieve stijging van coronabesmettingen bij basisschoolkinderen. Tussen de leeftijd van vijf en negen jaar zijn bijvoorbeeld er afgelopen week bijna 9.500 coronabesmettingen vastgesteld. Door de vele besmettingen bij jonge kinderen, gaan veel scholen voor een bepaalde periode dicht. Of scholen sturen meerdere klassen naar huis. Een vrij onhoudbare situatie.

Lees ook
Wéér een soort lockdown: hoe kan het dat we nog steeds met coronamaatregelen opgescheept zitten?

Basisscholen

Kinderen worden wellicht niet zo ziek van corona, ze geven het wel door aan volwassenen. “Kinderen zijn virusfabriekjes en besmetten behalve elkaar ook volwassenen”, zegt immunoloog Ger Rijkers. OMT-lid Marion Koopmans ziet ook dat kinderen een grote bijdrage leveren aan de coronabesmettingen, meer dan volwassenen. Het OMT gaat daarom in beraad om te kijken of het mogelijk is om de kerstvakantie met één of meerdere weken te verlengen als er geen daling te zien is in het aantal besmettingen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA | Beeld: Getty Images