Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > IEK: kassière vindt joekel van een spin tussen de bananen

IEK: kassière vindt joekel van een spin tussen de bananen

IEK: kassière vindt joekel van een spin tussen de bananen

Een kassière van een supermarkt in Assen kreeg gisteren de schrik van haar leven. Terwijl ze boodschappen aan het scannen was, kroop er plotseling een enorme exotische spin tussen de bananen vandaan. Ben je bang voor spinnen, dan raden we je aan nú te stoppen met lezen en vooral niet – ik herhaal: níet! – de video te bekijken.

‘Mooi exemplaar’

Zodra de grote exoot zich liet zien, schoot de kassière in paniek. (En terecht!) Gelukkig wist de assistent-bedrijfsleider de spin te vangen, meldt EditieNL. De Dierenambulance werd gebeld om het beest op te komen halen. Zij plaatsten vervolgens een filmpje van het ‘mooie exemplaar’ op Facebook.

Huntsmanspin

“Wij werden gebeld en nadat wij het gecheckt hadden bij onze reptielenexpert, bleek het om een huntsmanspin te gaan”, schrijft de Dierenambulance Noord en Midden Drenthe. “De huntsmanspin is gevangen en meteen naar een goede opvang gebracht. Wij krijgen dit soort meldingen niet vaak, het was dan ook heel bijzonder!”

Lees ook
Feit of fabel: kunnen spinnen uit de afvoer kruipen?

Vijftien centimeter

Heel bijzonder, dat mag wel zijn, maar vooral heel eng. De huntsmanspin of jachtkrabspin behoort tot een van de grootste spinnensoorten ter wereld en kan zelfs kleine dieren vangen, zoals hagedissen. Het dier kan een pootspanwijdte van vijftien centimeter krijgen en leeft vooral in subtropische gebieden. Het bleek gelukkig niet te gaan om de giftige variant, meldt de Dierenambulance in een update op Facebook.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Dierenambulance Noord en Midden Drenthe, EditieNL | Beeld: Getty, Dierenambulance Noord en Midden Drenthe