Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Corona strikes again: Songfestival in Rotterdam in mei definitief van de baan

Corona strikes again: Songfestival in Rotterdam in mei definitief van de baan

Corona strikes again: Songfestival in Rotterdam in mei definitief van de baan

Het wordt een héél saai en rustig voorjaar en misschien een nog wel stillere zomer. De grootst denkbare events waar we in sommige gevallen al jaren naar uitkijken, waaronder het EK voetbal, de viering van Koningsdag en diverse festivals en sportevenementen, worden afgelast. En het drama is (nog lang) niet compleet. Woensdag is bekendgemaakt dat ook het Songfestival, dat in mei voor het eerst in 40 jaar weer in Nederland gehouden zou worden, definitief van de baan is.

Songfestival te groot risico

Dat heeft de organisatie, de European Broadcasting Union EBU, bekendgemaakt. Het Eurovisiesongfestival wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. De EBU zegt geen enkel risico te willen nemen met de gezondheid van artiesten, medewerkers, fans en bezoekers. De drie organiserende omroeporganisaties (NPO/NOS/AVROTROS) en de gemeente Rotterdam hebben begrip voor de beslissing.

‘Onvermijdelijk besluit’

NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman: “Dit besluit van de EBU was onvermijdelijk, gezien de omstandigheden die heel Europa als gevolg van het coronavirus momenteel treffen en alle maatregelen die overheden nu moeten nemen”. Songfestivalwethouder Said Kasmi van de gemeente Rotterdam zegt het erg jammer te vinden. “Maar het enige verstandige besluit. Het is meer dan logisch dat ook wij nu een pas op de plaats maken.’’

Nieuwe plannen maken

Rotterdam laat weten klaar te staan om het evenement op een ander tijdstip te organiseren. De organisaties zeggen dat “in deze buitengewone tijden garanties niet zijn te geven. Maar het is voor alle partijen het meest logische scenario als het 65ste Eurovisie Songfestival op een ander moment alsnog in Nederland plaatsvindt.”

Lees ook
Anouk neemt ‘moeilijkste beslissing ooit’: ‘Ik voel me een slechte moeder’

Teleurgesteld

Sietse Bakker, producent van het evenement, begrijpt dat veel mensen teleurgesteld zijn. “Voor de artiesten uit 41 deelnemende landen, onze openings- en intervalacts die hun hart en ziel hebben gestoken in hun optreden is dat enorm teleurstellend.” ‘Onze’ Jeangu Macrooy heeft nog niet gereageerd op het afblazen van het internationale muziekfestijn.

Jeangu zal met zijn prachtige Grow nu op een ander moment in actie komen:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Songfestival