Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Er zijn weer honderden files: kun je beter links, in het midden of rechts rijden?

Er zijn weer honderden files: kun je beter links, in het midden of rechts rijden?

Er zijn weer honderden files: kun je beter links, in het midden of rechts rijden?

De files zijn weer net zo lang als voor de coronacrisis. Dinsdagochtend stond er wel 759 kilometer file, verspreid over meer dan 100 plekken in Nederland. Maar als je in de file staat, op welke rijstrook kun je dan het beste rijden? Wij hebben het antwoord!

Drukste ochtendspits in anderhalf jaar

Het was officieel de drukste ochtendspits sinds de coronapandemie met meer dan 750 kilometer file door heel Nederland. Nu iedereen weer vaker naar kantoor mag komen, stapt iedereen ook weer massaal in de auto. De files van vandaag zijn vermoedelijk veroorzaakt door zware regenval in het zuiden van Nederland en natuurlijk omdat we steeds minder thuis werken. En er gaan zeker langere files komen in de komende maanden. De herfst is namelijk van start gegaan en de wintermaanden komen eraan, wat betekent dat het eerder donker wordt en er met slechter weer op komst is. De ANWB verwacht dan ook zeker dat de spits van vandaag niet de laatste drukke spits zal zijn.

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met files. Op tijd op je werk of afspraak komen wordt een stuk lastiger met die ellenlange files. Vastzitten in het verkeer is ook nog eens allesbehalve goed voor je humeur. Heb je ook het idee dat jij altijd degene bent die op de verkeerde rijstrook rijdt tijdens de file? Wij helpen je uit de brand met de beste tip om zo snel mogelijk uit de file te komen!

Lees ook
Opgebiecht: ‘Ik veroorzaakte al append een auto-ongeluk en heb niemand de waarheid verteld’

Kies voor links

Hoe kom je zo snel mogelijk toch op de plaats van bestemming als je eenmaal in de file staat? Volgens het Nationaal Dataportaal Wegverkeer gaat het verkeer op de linkerbaan het snelst tijdens filesituaties. Kies dus als het mogelijk is voor de linker rijstrook en vermijdt de rechterrijstrook. Het blijkt namelijk dat rechts houden altijd de slechtste optie is om te kiezen. Probeer daarom zoveel mogelijk op de meest linker of de linker middenrijstrook te rijden als je in een file belandt. Succes met alle files die in het verschiet liggen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Brond: NU.nl, Autoblog | Beeld: Getty Images