Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Het einde van de coronapas is nog niet in zicht: ‘QR-code nodig tot voorjaar 2022’

Het einde van de coronapas is nog niet in zicht: ‘QR-code nodig tot voorjaar 2022’

Het einde van de coronapas is nog niet in zicht: ‘QR-code nodig tot voorjaar 2022’

De coronabesmettingen lopen deze week alweer behoorlijk op. Maatregels versoepelen zit er waarschijnlijk voorlopig nog niet in. Van de coronapas zijn we ook nog lang niet af, zegt Ernst Kuipers. 

Ziekenhuisopnames lopen weer op

Coronadeskundige Ernst Kuipers vertelde aan tafel bij Jinek dat de coronapas voorlopig nog wel even blijft. Kuipers is voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg en vertelt aan Eva Jinek dat per dag ruim zestig mensen met corona in het ziekenhuis belanden. Elke dag zijn er daarvan tien mensen die op de ic terechtkomen. “Als mensen nu nog niet beschermd zijn, kan dat leiden tot een aanzienlijk aantal ziekenhuisopnames”, vertelt Kuipers. Al maakt Kuipers zich met name zorgen om de griepgolf die op de loer ligt. Daarnaast is er nog veel uitgestelde zorg die ingehaald dient te worden. Alles bij elkaar gaat de druk op de zorg dus flink oplopen deze winter. En zolang die druk blijft, zal het kabinet het coronabewijs nog niet schrappen. Kuipers is stellig en vindt dat de coronapas daarom nog wel een paar maanden moet blijven. Hij vindt zelf de coronapas maar een kleine moeite. Maar hoelang dan?

Lees ook
Haasten, rennen, vliegen: vond jij de coronatijd ook stiekem wel lekker rustig?

Coronapas nog tot het voorjaar

“Een reële kans is dat het de hele winter nog wel duurt”, reageert Kuipers. Waarschijnlijk pas tot ergens in mei 2022. Als meer mensen zich laten vaccineren, dan zou het scenario heel anders zijn. Wellicht dat versoepelingen dan eerder in het jaar gaan plaatsvinden. Maar als het percentage gevaccineerden niet hoger wordt, dan zal de huidige situatie nog wel even zo blijven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images