Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Kans dat je schaatsplannen dit weekend niet doorgaan: bij drukte schaatsgebieden op slot

Kans dat je schaatsplannen dit weekend niet doorgaan: bij drukte schaatsgebieden op slot

Nieuws & Maatschappij
Kans dat je schaatsplannen dit weekend niet doorgaan: bij drukte schaatsgebieden op slot

Ben je van plan om dit weekend op natuurijs te gaan schaatsen? Dan kan het zomaar zo zijn dat je schaatsplannen in het water vallen. Er wordt namelijk overwogen om de populairste schaatsgebieden in ons land voor de komende twee dagen te sluiten. Dit omdat er enorme drukte wordt verwacht.

Schaatsgebieden bij drukte op slot

Zit je al de hele week netjes achter je computer te werken, omdat ijsvrij er bij jouw werkgever even niet in zat? Dan snappen we heel goed dat je reikhalzend uitkijkt naar het weekend. Eindelijk dat natuurijs op! Helaas denken veel mensen hetzelfde en worden er daarom grote druktes verwacht bij populaire schaatsgebieden.

Files

Die drukte is niet gewenst, omdat je niet met z’n allen door het ijs wil zakken, maar natuurlijk ook omdat de coronaregels nog steeds van kracht zijn. Donderdag stonden er al files in sommige delen van het land, naar populaire schaatsgebieden. Naar verwachting wordt het dit weekend alleen maar erger, ook omdat men weet dat er niet veel tijd meer is. Het gaat binnenkort weer dooien, dus dit weekend zou weleens de laatste kans kunnen zijn.

Burgemeesters kunnen ingrijpen

Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, waarschuwt Nederlanders alvast: houd er rekening mee dat je schaatsplannen misschien niet doorgaan. Bij grote drukte zullen burgemeesters ingrijpen. Het is daarom verstandiger om niet naar de populaire schaatsgebieden in je buurt toe te gaan, maar juist rustige plekken op te zoeken. En hou het vooral dicht bij huis. Dat voorkomt chaos in het verkeer.

Lees ook
Haal ze maar uit het vet: dít is deze week de beste dag om te schaatsen

Zondag is de beste schaatsdag

Gisteren schreven we al dat zondag de beste dag is om te schaatsen, als we het hebben over de kwaliteit van het natuurijs. Zaterdag is het op veel plekken nog niet verstandig om op het ijs te gaan staan, omdat het te zwak is. In de nacht van zaterdag op zondag zal het voor het laatst flink gaan vriezen en groeit de ijslaag met nóg eens een paar centimeter. Wat dat betreft is zondag dus een perfecte schaatsdag, maar wees gewaarschuwd: populaire schaatsgebieden kunnen op slot gegooid worden, dus houd de lokale berichten goed in de gaten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda | Beeld: Getty Images

Shoppen is altijd een goed idee