Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Zweethandjes tijdens het bellen? Dit zijn de drie tips om van je belangst af te komen

Zweethandjes tijdens het bellen? Dit zijn de drie tips om van je belangst af te komen

Zweethandjes tijdens het bellen? Dit zijn de drie tips om van je belangst af te komen

Krijg je al zweethandje en een verhoogde hartslag bij het idee van bellen? En maak jij daarom liever een afspraak via internet of mail, dan kunnen wij je verzekeren dat je last hebt van een belangst. Wij geven je drie tips om van je belangst af te komen, lees mee!

Jongeren

Je bent zeker niet de enige die last heeft van een belangst. Vooral jongeren hebben last van deze angst blijkt uit een onderzoek. Twee jaar geleden deden Motivaction en Tele2 ook al een onderzoek. Uit dat onderzoek bleek dat toen al 40 procent van de mensen tussen de 18 en 30 jaar last had van een belangst. Appen is steeds normaler geworden, dan bellen en dat is niet erg bevorderlijk voor een belangst.

De angst ontstaat door de onzekerheid van een telefoongesprek. Wat moet je zeggen in zo’n gesprek en neemt diegene wel op? Door de coronacrisis bellen we een stuk meer. Door het weinige sociale contact is het makkelijker om op die manier contact met elkaar te maken. Misschien is de coronacrisis wel een kantelpunt voor iemand met een belangst. Wij hebben in ieder geval nog een aantal tips voor je op een rijtje gezet om van je angst af te komen.

1. Oefenen

Een goede eerste tip voor iemand met een belangst is oefenen. Door vaak te bellen kun je makkelijker over je angst heen komen. Pak eens vaker je telefoon om te bellen in plaats te appen. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat. Misschien krijg je er zelfs wel plezier in!

2. Plannen

Merk je dat je het spannend vindt om iemand spontaan te bellen, plan dan een telefoongesprek. Zorg ervoor dat je via de app of mail een tijd afspreek wanneer jullie met elkaar gaan bellen. Zo weet je bijna altijd zeker dat diegene opneemt en je nooit ongelegen belt. Daarnaast kun je het jezelf ook gemakkelijk maken om uit te schrijven wat je graag zou willen zeggen. Bijvoorbeeld: “Goedemiddag, u spreekt met … en ik wil graag een afspraak maken voor…” Degene die je belt zie het briefje toch niet en heeft geen idee dat je de tekst voorleest.

Lees ook
Record: dit jaar meer dan 100 miljoen Tikkies verzonden

3. Rustig houden

Zorg ervoor dat je voor je aan een telefoongesprek begint de tijd neemt om rustig te worden. Een gesprek is onvoorspelbaar en kan zorgen voor zenuwen. Door de zenuwen kun je over je woorden struikelen, waardoor het de volgende keer alleen maar erger lijkt. Haal goed adem voor je begint, schud je lichaam los en lees nog eens je spiekbriefje goed door. Heb vertrouwen en ga ervoor!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Grazia | Beeld: Getty Images