Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > De omgekeerde supermarkt: bij deze pop-up winkel kun je boodschappen doneren

De omgekeerde supermarkt: bij deze pop-up winkel kun je boodschappen doneren

De omgekeerde supermarkt: bij deze pop-up winkel kun je boodschappen doneren

Een mooi initiatief: de omgekeerde supermarkt TKRAMREPUS (supermarkt achterstevoren)Het is een pop-up supermarkt in Amsterdam, speciaal opgericht voor mensen om etenswaren en andere producten te doneren. Bezoekers kunnen allerlei etenswaren hier afleveren, die ze doneren aan de plaatselijke voedselbank. 

Omgekeerde supermarkt

TKRAMREPUS is een initiatief van Knappe Koppen, ene lokaal vacatureplatform voor jongeren. Alle donaties die worden gedaan, worden verdeeld over 4000 Amsterdammers, die het niet breed hebben en afhankelijk zijn van de voedselbank. Zij kunnen wel wat extra gratis eten gebruiken. Dit jaar zijn er vanwege corona een stuk meer huishoudens die bij de voedselbank terecht zijn gekomen, vertelt voedselbank-bestuurslid Freek Wessels. Hij zag een stijging van maar liefst 30 procent, wat hij wijt aan de coronacrisis.

Het is ook voor voedselbanken een moeilijke tijd. “Supermarkten die ons helpen, houden minder producten over die tegen de uiterste verkoopdatum aan zitten.”, legt Wessels uit. Daarom komen er steeds minder producten binnen bij voedselbanken. Met de omgekeerde supermarkt hopen ze op flink wat gedoneerde boodschappen. “We krijgen van leveranciers onder meer 700 tubes tandpasta en 1500 chocoladeletters. We hebben vooral ook behoefte aan pastasaus, broodbeleg, soep en vlees in blik en pasta”, vertelt een woordvoerder.

Lees ook
Wat moet je ermee? ‘Steeds meer mensen jatten winkelmandjes en boodschappenkarren’

En met succes, want alleen vanochtend al werden er veertig volle kratten boodschappen gedoneerd! Ga vooral vandaag of morgen ook langs bij TKRAMREPUS om iets extra’s te doneren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NOS Stories (@nosstories)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS | Beeld: Getty Images