Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Let op! De boosterprik moet je zelf in de CoronaCheck-app uploaden

Let op! De boosterprik moet je zelf in de CoronaCheck-app uploaden

Let op! De boosterprik moet je zelf in de CoronaCheck-app uploaden

Nu de omikron al een tijdje zijn intrede heeft gemaakt, is het van belang dat iedereen goed beschermt blijft. Inmiddels heeft iedereen die 18 jaar of ouder is de mogelijkheid gekregen een boosterprik te halen. Heb je de boosterprik gehaald, dan moet je het bewijs dit keer zelf uploaden in je CoronaCheck-app.

CoronaCheck-app

Bij de eerste vaccinatie kwam het bewijs automatisch in de CoronaCheck-app te staan. Met de boosterprik moet je het bewijs zelf uploaden. Je voegt het bewijs toe door in de app op het plusje te klikken. Door in te loggen op je DigiD kun je je meest recente prik toevoegen. Lukt het je niet? Kijk dan op de site van de overheid of bel naar de GGD. Heb je geen CoronaCheck-app en heb je liever het nieuwe bewijs uitgeprint, dan kun je deze via je DigiD downloaden en uitprinten.

Lees ook
Zóveel boosterrondes zijn er nog nodig volgens minister Hugo de Jonge

Booster in een Europees land

Veel jongeren zijn naar het buitenland gegaan voor een boosterprik voor bijvoorbeeld hun vakantie. Helaas kun je de booster die je hebt gehaald in een ander Europees land niet rechtstreeks in de CoronaCheck-app zetten. Mocht je je boosterbewijs toch graag in een app willen, dan kun je proberen om de app van het desbetreffende land te gebruiken. Wil je het bewijs in de Nederlandse app, dan moet je fysiek naar een locket voor de registratie van je booster. Je leest hier hoe je dat doet.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda | Beeld: Getty Images