Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > De allermooiste All You Need Is Love kerstspecial: ‘Zelfs in een lockdown lukt het ons om mensen weer bij elkaar te brengen’

De allermooiste All You Need Is Love kerstspecial: ‘Zelfs in een lockdown lukt het ons om mensen weer bij elkaar te brengen’

De allermooiste All You Need Is Love kerstspecial: ‘Zelfs in een lockdown lukt het ons om mensen weer bij elkaar te brengen’

Helaas vieren we ook dit jaar weer een kerst in Lockdown, maar vanavond is thuisblijven geen straf. Om 20:30 staat de grote kerstspecial van All You Need Is Love klaar. Vanwege corona was het een flinke puzzel voor de makers. Door de pandemie is mensen samenbrengen belangrijker dan ooit. “Vroeger vonden we een half jaar al lang, maar nu hebben we veel geliefden die elkaar vanwege de pandemie al tweeënhalf jaar niet hebben gezien.”

In de kerstspecial van vanavond zijn grootouders te zien, die hun kleinkind uit Australië nog nooit hebben ontmoet. En is er een hereniging tussen een vader uit Nicaragua en zijn zoon, die elkaar vanwege de pandemie al tweeënhalf jaar elkaar niet hebben gezien. Ook dit jaar heeft de redactie van All you need is love alles uit de kast gehaald om geliefden met elkaar te herenigen..

Mooiste kerstspecial

“Elk jaar denken we; dit is de mooiste uitzending. En dat denk ik nu dus weer”, vertelt eindredacteur Linda van den Dikkenberg. “Maar het is ook echt de mooiste. Zelfs in een lockdown lukt het ons om mensen weer bij elkaar te brengen. En dat is dit jaar misschien wel belangrijker dan ooit.”

All You Need Is Love doet altijd hun uiterste best om geliefden naar Nederland te krijgen, door de pandemie moesten ze daar nog harder aan trekken. “Wij weten welke wegen we moeten bewandelen om mensen hier naartoe te krijgen”, aldus Van den Dikkenberg. “We weten aan welke voorwaarden mensen moeten voldoen voor een visum en kunnen daarbij helpen. En soms is het ook een geldkwestie.”

Vader uit Nicaragua

Door de coronacrisis waren er voor de redactie extra uitdagingen. “Die vader uit Nicaragua moet, om naar Nederland te kunnen vliegen, een PCR-test doen. Maar er is in heel Nicaragua maar één testcentrum, heel ver van de plek van zijn woonplaats. Het was ook heel lastig om een afspraak te maken en dan weer op tijd op het vliegveld te zijn.”

Tranen met tuiten

Natuurlijk gaat redacteur Vera van Santvoort ook kijken vanavond. “Ik werk al tien jaar voor dit programma en ik kijk ieder jaar. En ieder jaar zit ik weer te huilen voor de tv. Ook al ken ik de verhalen en was ik zelf bij de opnames. Het is altijd heel bijzonder om alles zo terug te zien.”

Huilen doet ze niet alleen bij de afleveringen, ook tijdens de opnames moet ze regelmatig een traantje wegpinken. “Toen we met de kerstbus op pad gingen, waren er een opa en oma die hun eigen dochter en kleinkind al tweeënhalf jaar niet gezien hadden. Ik heb zelf ook kleine kinderen en kan me niet voorstellen dat mijn moeder die al zo lang zou moeten missen. Dus dan sta ik ook te huilen, ergens verdekt opgesteld langs de kant van de weg.”

Het is Vera’s taak om als redacteur contact te hebben met de mensen uit het buitenland. “Soms zitten ze al in tranen aan de telefoon, omdat ze niet kunnen geloven dat het eindelijk gaat gebeuren.”

Lees ook
Flair’s favorites: 3x de leukste last minute beauty kerstcadeautjes

Corona

Ook dit jaar was weer een pittig jaar om alles voor elkaar te krijgen. “Corona is wel lastig als je een programma maakt waarbij mensen uit het buitenland moeten komen. Vorig jaar zaten veel landen op slot, dit jaar was er iets meer mogelijk qua reizen. Maar mensen moeten zich laten testen, ze moesten in veel gevallen gevaccineerd zijn, en zo zijn er meer restricties die het reizen lastiger maken.”

Er waren zelfs mensen die het niet durfde om in het vliegtuig te stappen. “Die zeiden dan dat ze toch liever thuisbleven omdat ze bang waren dat ze ziek zouden worden. Hoe graag ze hun geliefden ook wilden zien.”

Supertrots

Van Santvoort is super trots op de kerstspecial van vanavond, zeker door alle extra obstakels die ze hebben overwonnen. “We maken weer zoveel mensen blij en gelukkig met een hereniging met hun geliefde die ze al zo lang niet gezien hebben. En ja, dat is waar kerst om gaat, toch?”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: RTL