Je bent hier: Home > Nieuws > Anderen willen ook eten tijdens coronacrisis: hou je in in de supermarkt, voorraden zijn onderweg

Anderen willen ook eten tijdens coronacrisis: hou je in in de supermarkt, voorraden zijn onderweg

Nieuws
Anderen willen ook eten tijdens coronacrisis: hou je in in de supermarkt, voorraden zijn onderweg

Ondanks dat er vanaf vorige week donderdag met klem verzocht wordt om niet te gaan hamsteren in de supermarkten – het is immers écht niet nodig, liepen shoppers het hele weekend nog tegen lege schappen aan. Nogmaals wordt nu aangedrongen om toch echt als gewoonlijk boodschappen te doen, zodat andere mensen tussen de middag ook gewoon een boterham kunnen smeren of vanavond óók iets met verse groenten op tafel kunnen zetten.

Even dimmen nu

Dus stop dat asociale gesprokkel en denk ook aan je oudere buurvrouw of het gezin aan de overkant dat al drie dagen aan de diepvriespizza zit. Je bent niet de enige die getroffen is door de coronavirus-ellende. De schappen zijn niet leeg omdat er geen eten is, maar omdat de supermarkten het simpelweg niet kunnen bijbenen. Distributiecentra moeten plots veel meer chauffeurs met gevulde wagens de weg op sturen en vakkenvullers krijgen niet eens de kans iets in het schap te zetten; de karren worden leeggeroofd zodra ze het magazijn verlaten. Dus keep calm & maak je ego kleiner: de fabrikanten ruim voldoende voorraden voedsel- en hygiënische producten.

‘De voorraden zijn onderweg’

En die voorraden zijn momenteel weer hard op weg naar de winkels. Er zijn momenteel duizenden extra vrachtwagens onderweg om de supermarkten te bevoorraden. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) roept iedereen dan ook op “alleen de boodschappen te kopen die je normaal ook dagelijks koopt”. Dat zei Marc Jansen van de brancheorganisatie maandag bij WNL.

Lees ook
Met je kind(eren) over het coronavirus praten: zó pak je het aan

Hamsterstop

Vrijdag ontstond er een run in de winkels op producten als pasta, soepen en rijst, maar ook wc-papier. “Het probleem was om alles snel weer naar de winkels te krijgen”, stelde Jansen. Volgens hem zijn er dus maandagochtend veel vrachtwagens onderweg om de supermarkten te bevoorraden. Ook staan daar vakkenvullers klaar om de schappen snel weer vol te krijgen. “Maar koop alleen wat je nodig hebt.” Wie doorgaat met hamsteren zorgt dat het lege schappen-probleem alleen maar langer duurt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee