Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Vanavond weer een persconferentie: déze nieuwe coronamaatregelen zijn al uitgelekt

Vanavond weer een persconferentie: déze nieuwe coronamaatregelen zijn al uitgelekt

Nieuws & Maatschappij
Vanavond weer een persconferentie: déze nieuwe coronamaatregelen zijn al uitgelekt

Helaas zijn we nog lang niet van COVID-19 af. Integendeel: de coronamaatregelen zullen weer aangescherpt moeten worden om de situatie onder controle te krijgen. Wat er precies gaat veranderen, vertellen premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vanavond in een persconferentie. Al zijn er al wat details uitgelekt.

Nieuwe coronamaatregelen

Het kabinet en de regio’s waar het coronavirus het meeste opspeelt zijn het eens geworden over nieuwe maatregelen. In de horeca mag er vanaf 0.00 uur niemand meer naar binnen, om 01.00 uur moeten tenten sluiten. Daarnaast mag een groep nog uit maximaal vijftig mensen bestaan. Dat meldden ingewijden na berichtgeving van NOS en RTL Nieuws.

Veiligheidsregio’s

Het kabinet voerde donderdag overleg met de voorzitters van de zes veiligheidsregio’s in de Randstad waar de afgelopen tijd veel nieuwe besmettingen bij zijn gekomen. Het gaat om Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden.

Persconferentie

Vrijdag worden meer details van de maatregelen bekend. Dan is er aan het begin van de avond – zoals we inmiddels gewend zijn om 19.00 uur – weer een persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Sommige regio’s komen zelf ook nog met kleine aanvullende maatregelen.

Grote zorgen over stijging aantal besmettingen

De afgelopen dagen loopt het aantal besmettingen snel op. In de Tweede Kamer zijn grote zorgen over de stijging. Donderdag werden 1756 besmettingen gemeld en dat komt neer op 10,1 positieve tests op elke 100.000 mensen. Het is de eerste keer dat dit aantal boven de tien uitkomt. Bij zeven besmettingen op 100.000 mensen gaan alarmbellen af.

Lees ook
Onderzoekers: binnen zóveel tijd kun je opnieuw besmet raken met het coronavirus

In bepaalde regio’s nóg hoger

In de betreffende regio’s ligt dat getal nog veel hoger: in Amsterdam-Amstelland zit het inmiddels boven de 27, in Rotterdam ruim 19 en in Haaglanden ruim 16. Woordvoerders van meerdere betreffende gemeenten wilden of konden donderdagavond nog niet inhoudelijk reageren. Ze verwijzen naar vrijdag, wanneer meer details van de maatregelen bekend worden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee