Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Coronavirus verspreidt zich razendsnel in Nederland: déze steden staan in top 10 Europese brandhaarden

Coronavirus verspreidt zich razendsnel in Nederland: déze steden staan in top 10 Europese brandhaarden

Nieuws & Maatschappij
Coronavirus verspreidt zich razendsnel in Nederland: déze steden staan in top 10 Europese brandhaarden

Het jaar 2020 gaat nu al de geschiedenisboeken in als het jaar waarin het coronavirus de wereld in zijn greep hield. Helaas zijn we nog lang niet van COVID-19 af en blijft het ook in ons land om zich heen grijpen. Sterker nog, in Nederland verspreidt het zich momenteel een stuk sneller dan in veel andere Europese landen. Twee grote steden staan dan ook zelfs in de top tien van brandhaarden.

Coronabrandhaarden in NL

Amsterdam en Den Haag staan in de top tien van Europese regio’s met de meeste positieve coronatesten ten opzichte van het aantal inwoners, becijfert RTL Nieuws op basis van een eigen analyse van de coronastatistieken uit elf Europese landen. Groot-Amsterdam staat op plaats zes, met 194 positieve coronatesten per week per 100.000 inwoners. Den Haag en omstreken staat op de tiende plaats met 180 gevallen per 100.000 inwoners.

Parijs

De lijst wordt aangevoerd door Parijs, met 231 besmettingen per 100.000 ingezetenen. Daarachter volgen nog vier Franse regio’s. Liverpool, Brussel en de Britse regio Blackburn behoren ook tot de tien regio’s met de meeste nieuwe coronagevallen.

Slechte score

Over het geheel gaat het in Nederland ook niet goed in de veertig regio’s waarin RTL het land heeft opgesplitst voor de vergelijking met andere landen. Gemiddeld telt een doorsnee regio in ons land nu wekelijks vijftien coronabesmettingen per 100.000 inwoners. Daarmee scoort Nederland qua virusbestrijding slechter dan landen als Duitsland, Italië en Ierland. In totaal werden voor het onderzoek 950 regio’s met elkaar vergeleken. RTL Nieuws gebruikte gegevens van veertien gezondheidsinstanties in die landen.

Lees ook
Dit zijn de leukste dingen om deze herfstvakantie (coronaproof) te doen

Volgorde symptomen

De symptomen van het coronavirus kun je zo onderhand (hopelijk) wel dromen. Iedereen weet nu dat je bij verhoging, hoesten en andere verkoudheidsklachten beter binnen kunt blijven. Omdat je nu waarschijnlijk hyper-alert bent op de symptomen, is het handig om te weten welk symptoom zich meestal als eerste aandient in het geval van COVID-19. De tekenen komen namelijk in een andere volgorde dan bij een ‘gewoon’ griepje.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee