Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Bevestigd: deze artiest gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival

Bevestigd: deze artiest gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival

Nieuws & Maatschappij
Bevestigd: deze artiest gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival

Het hoge woord is eruit: na een hoop geruchten en speculaties blijkt Jeangu Macrooy inderdaad de artiest te zijn die Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Het nieuws is bevestigd door de selectiecommissie van AVROTROS.

“We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is”, aldus algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade. “De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan.”

Onderscheidend liedje

Conald Maas vult aan: “Jeangu heeft een ontroerende stem die raakt en hij schrijft bovendien de meeste songs zelf. Hij past bij de ‘music first’ gedachte die Duncan vorig jaar uitsprak.” Wat voor song het wordt, kan hij nog niet zeggen. “Het lied is al wel gekozen. Het is een song die heel erg onderscheidend is en die heel erg raakt. Een uitgesproken bijdrage waar je heel erg van kunt houden of niet.”

Grote droom

Jeangu voelt zich naar eigen zeggen onbeschrijflijk vereerd. “Het is een hele grote droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik staan te springen om iets neer te zetten waar Nederland trots op kan zijn. Let’s go.”

De tekst gaat verder onder de tweet.

Jeangu Macrooy

De 26-jarige Jeangu is bij het grote publiek vooral bekend van de rol van Judas die hij in 2018 vertolkte in The Passion. De soulzanger komt uit Suriname en woont sinds 2014 in Nederland. Hij heeft al twee albums op zijn naam staan en werd tweemaal genomineerd voor een Edison. De zanger gaat in het voorjaar van 2020 op tour langs Nederlandse theaters. Optredens in april en in de tweede helft van mei stonden al niet gepland.

Lees ook
Dít zijn de prijzen voor een Songfestival-kaartje (en dít wordt er gedaan tegen doorverkopers)

Jordan Roy

Eerder deze week dacht Shownieuws nog uit een “betrouwbare bron” te melden dat de 33-jarige Jordan Roy ons land zou vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. AVROTROS liet toen aan NU.nl weten geen uitspraken te willen doen over de mogelijke kandidaat en selectieprocedure. “We hebben geen nieuws te melden op dit moment en tussendoor doen we nooit uitspraken over de selectieprocedure.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS.nl | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee