Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > April doet wat-ie wil: blijft het lenteachtig of koelt het tóch weer af komende maand?

April doet wat-ie wil: blijft het lenteachtig of koelt het tóch weer af komende maand?

April doet wat-ie wil: blijft het lenteachtig of koelt het tóch weer af komende maand?

Een strakblauwe lucht, de zon die volop aan de hemel prijkt en nauwelijks wind: met temperaturen rond de twintig graden is het vandaag een stralende lentedag. Als kers op de taart kunnen we óók morgen nog genieten van het heerlijke weer, al wordt het daarna helaas wat frisser. Is dat een voorbode voor het weer van april of kunnen we onze luchtige jurkjes en T-shirts nu toch écht uit tevoorschijn halen?

Weer april 2021

Er staat weer een nieuwe maand voor de deur en de lente is inmiddels aangebroken. Althans, als we naar de kalender kijken. Of het weer ook aangenaam blijft? Meteorologen doen alvast een voorzichtige voorspelling.

Noordenwind

Slechts een week nadat we konden schaatsen op natuurijs, werden we getrakteerd op een heerlijk voorproefje op de lente. Helaas hield dat heerlijke weer níet aan in maart en stelden de weergoden ons soms behoorlijk teleur. En helaas: ook in april is de lente soms ver te zoeken, zo stelt Weeronline.nl. Er kan namelijk regelmatig een kille noordenwind opsteken, doordat het water van de Noordzee in deze maand nog steeds kouder dan 10 graden is. Komt de wind van die kant, dan wil het helaas niet heel warm worden. Wanneer er weinig wind staat, kan het ‘s nachts zelfs nog gaan vriezen.

Warme dagen

Gelukkig is er ook goed nieuws voor liefhebbers van de lente. De temperaturen kunnen namelijk flink omhoog schieten wanneer de wind vanuit het zuiden komt. Sterker nog, als we de meteorologen mogen geloven, kan het kwik dan “makkelijk” de 20 graden aantikken. Lokaal kan het zelfs 25 graden worden.

Zonnig en droog

Vorig jaar april ging de boeken in als de zonnigste april sinds het begin van de metingen. Dat record gaan we dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet verbreken, maar wel wordt verwacht dat we veel meer zon krijgen dan normaal. Ondanks dat het niet heel de maand even warm belooft te worden, nodigt het stralende weer dan wel uit om eropuit te gaan. We kunnen namelijk regelmatig zonnige én droge dagen verwachten. Soms lekker warm en vaker koel, maar voor een wandelingetje belooft het weer perfect te worden.

Lees ook
Zon op je paasei of niet? Dít is de weersverwachting voor het paasweekend

Winterse buien

Eén laatste kanttekening: de mooie weersvoorspellingen betekenen helaas niet dat het alleen maar droog en zonnig zal zijn in april. Er zullen ook periodes van regen tussen zitten en bij een noordenwind bestaat zélfs nog de kans op winterse buien met hagel en natte sneeuw. April doet dus zéker wat-ie wil.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline.nl | Beeld: Getty Images