Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Apple onthult nieuwe reeks iPhones: dit zijn de geinigste tweets

Apple onthult nieuwe reeks iPhones: dit zijn de geinigste tweets

Nieuws & Maatschappij
Apple onthult nieuwe reeks iPhones: dit zijn de geinigste tweets

Dinsdag was het langverwachte moment voor Apple-fans ein-de-lijk daar. De techgigant kondigde de nieuwe iPhones aan, presenteerde een nieuwe iPad en Apple Watch én deed uit de doeken over Apple Arcade en Apple TV+. Voor liefhebbers was het een feestje, maar er werd óók een hoop grappen gemaakt over de nieuwe snufjes.

Waar vooral naar uitgekeken werd, waren de nieuwe iPhones waar Apple mee op de proppen zou komen. Dinsdag werden er twee modellen geïntroduceerd: de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro. De opvallendste vernieuwing? Beide telefoons hebben meerdere camera’s achterop. Zo beschikt de iPhone 11 over twee cameralenzen en bevat de iPhone 11 Pro er zelfs drie.

Alle kleuren van de regenboog

De iPhone 11 kan gezien worden als de vernieuwde versie van de iPhone XR en wordt net als zijn voorganger in meerdere kleuren aangeboden. Het nieuwe toestel is het ‘betaalbaardere’ model van Apple en gaat vanaf 809 euro over de toonbank.

Nóg mooiere foto’s

Het andere toestel, de iPhone 11 Pro, is het geavanceerdere model dat de iPhone XS opvolgt. Het opvallendste hieraan is dat-ie maar liefst drie camera’s bevat. Later dit jaar wordt er dan ook een software-update verwacht waarmee je de lenzen nóg optimaler kunt gebruiken. Het is de bedoeling dat je dan zogeheten Deep Fusion-foto’s kunt maken. Dit houdt in dat de camera negen foto’s kort na elkaar maakt en die naderhand analyseert. Tot slot worden de kiekjes samengevoegd om één mooier beeld te maken.

Kleine en grote

Net als zijn voorganger komt de iPhone 11 Pro in twee formaten: met schermen van 5,8 (iPhone 11 Pro) en 6,5 inch (iPhone 11 Pro Max). Het kleinere model wordt vanaf 1.159 euro verkocht; voor het grotere toestel moet je minstens 1.259 euro neertellen.

Lees ook
#Latergram: waarom je op vakantie je telefoon beter links kunt laten liggen

Draak steken

Niet alleen de prijzen van de nieuwe telefoons, maar óók het opvallende detail van de meerdere camera’s zorgen voor een hoop hilariteit op Twitter. Zo worden de lenzen vergeleken met onder meer een gasfornuis en Pokémon Pikachu, en vragen mensen zich af of ze ook op een andere manier voor hun iPhone kunnen betalen in plaats van met geld. Lees en lach vooral mee:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl, Twitter | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee