Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Advies van Gezondheidsraad: geef 60-plussers een extra coronaprik

Advies van Gezondheidsraad: geef 60-plussers een extra coronaprik

Advies van Gezondheidsraad: geef 60-plussers een extra coronaprik

De Gezondheidsraad komt met het advies om alle 60-plussers én bewoners van zorginstellingen uit te nodigen voor een boosterprik. Deze extra prik zou de afweer tegen het coronavirus versterken bij deze doelgroepen. 

Boosterprik

Demissionair minister Hugo de Jonge had de Gezondheidsraad om advies gevraagd over de boosterprik. De Gezondheidsraad adviseert het kabinet om alle 60-plussers een uitnodiging te sturen, beginnend bij de oudsten van deze doelgroep. Een extra dosis was in de eerste instantie alleen bedoeld voor mensen met een immuunziekte. Een derde coronaprik zou deze groep mensen beter moeten beschermen. Het advies is echter om alle mensen ouder dan zestig minimaal zes maanden na de laatste coronaprik een derde boosterprik te geven.

Ook zorgmedewerkers van 18 jaar en ouder wonend in zorginstellingen, zoals verpleeghuizen en woonzorgcentra, zouden voor het boostervaccin in aanmerking moeten komen. “In deze instellingen neemt het aantal infecties toe, wonen overwegend ouderen en bestaat er een hogere kans op transmissie en op ernstige ziekte”, aldus de Gezondheidsraad.

Lees ook
Mogen we straks wel Sinterklaas en Kerstmis vieren met de nieuwe coronamaatregelen?

Toename coronagevallen

Het aantal coronabesmettingen neemt flink toe, vooral bij ouderen. De meeste mensen die aan het virus overlijden zijn 80 jaar of ouder. Een boosterprik zou kunnen helpen bij de bescherming van deze doelgroep. De kans om ernstig ziek te worden of opgenomen te worden in het ziekenhuis neemt hiermee af. Echter moet het kabinet nog samen met het RIVM en de GGD beslissen welke mensen als eerste een uitnodiging krijgen voor een extra prik.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTLnieuws | Beeld: Getty Images