Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Weinig actie bij de Action: je favo budgetwinkel kampt met veel lege schappen en dít is waarom

Weinig actie bij de Action: je favo budgetwinkel kampt met veel lege schappen en dít is waarom

Weinig actie bij de Action: je favo budgetwinkel kampt met veel lege schappen en dít is waarom

Door de coronacrisis is de kans groot dat ook jij de hand meer op de knip moet houden dan gewoonlijk. In tijden als deze zijn budgetwinkels als Action je beste vriend, maar de kans dat je daar momenteel misgrijpt, is behoorlijk groot. Action kampt namelijk met behoorlijk veel lege schappen.

Leveringsproblemen

De keten worstelt met leveringsproblemen, die ontstaan zijn doordat distributiecentra wekenlang stillagen door de uitbraak van het coronavirus. Tegelijkertijd zijn leveringen uit China, waar het virus eind december als eerste toesloeg, vertraagd. Dat bevestigt de winkelketen na vragen van zakenzender BNR.

Lockdown-logistiek

Onder meer de distributiecentra in Frankrijk, Duitsland en Polen lagen wekenlang stil of draaiden op veel lagere capaciteit. Toen de landen de lockdownmaatregelen weer versoepelden, ontstonden de logistieke problemen. Action hoorde pas kort van tevoren dat het weer open mocht. Op dat moment stonden de magazijnen in de distributiecentra nog vol met paasartikelen van vóór de corona-uitbraak.

Producten uit China

Daarnaast is de winkelketen voor een groot deel afhankelijk van de leveringen uit China. Action koopt een deel van zijn producten rechtstreeks uit China. De rest koopt het via Nederlandse bedrijven die daarvandaan importeren. Met name de leveringen bij die importeurs lopen vertraging op.

Lees ook
Waarom we écht nog niet moeten denken dat de coronacrisis voorbij is

Eerlijk zullen we alles delen

Om de problemen binnen de perken te houden, besloot Action om de voorraden over Europa te verdelen. Zo bevoorraadt een Nederlands distributiecentrum nu tijdelijk een aantal Franse winkels. Deze noodgreep moet lege winkels voorkomen, dat lukt deels. Volgens Action zijn winkels wel een stuk slechter bevoorraad dan normaal. Het bedrijf kan zich daarom niet houden aan het streven om bijna honderd procent van zijn assortiment op voorraad te hebben.

 

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: iStock