Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Aantal positieve coronatests stijgt: opvallend veel coronabesmettingen bij kinderen op de basisschool

Aantal positieve coronatests stijgt: opvallend veel coronabesmettingen bij kinderen op de basisschool

Aantal positieve coronatests stijgt: opvallend veel coronabesmettingen bij kinderen op de basisschool

De afgelopen weken stijgt het aantal positieve coronatests gestaag. Maar het blijkt dat het aantal coronabesmettingen vooral stijgt bij kinderen met de basisschoolleeftijd, volgens het RIVM. De afgelopen week testten bijna 9.500 kinderen van vijf tot en met negen jaar positief. 

Coronabesmettingen kinderen

Voornamelijk kinderen met de basisschoolleeftijd raakten de afgelopen week besmet met corona. Het RIVM laat weten dat de afgelopen week maar liefst 9.416 kinderen van vijf tot en met negen jaar oud positief getest zijn. Er is sprake van een stijging van bijna 85 procent bij deze leeftijdsgroep. Uit bron- en contactonderzoek blijkt dat scholen en kinderdagverblijven behoorlijk vaak een besmettingshaard zijn.

Maar ook kinderen met leeftijden van tien tot en met veertien zijn de afgelopen week flink veel besmet geraakt. 76 procent meer coronabesmettingen werden bij deze groep vastgesteld in de afgelopen zeven dagen. Het aantal besmettingen bij kinderen van nul tot vier jaar nam met 62 procent toe.

Lees ook
Gordon is boos op ongevaccineerden: ‘Dwazen helpen de economie naar de kloten!’

Ouderen

Mensen uit oudere leeftijdsgroepen raken uiteraard ook veel besmet met corona, maar in een veel mindere mate. Ter vergelijking: het aantal coronabesmettingen onder tachtigers nam met ‘slechts’ 28 procent toe.

De GGD’en hebben in ieder geval hun handen vol met alle besmettingen. Ze proberen daarom de maximale testcapaciteit flink uit te breiden, aangezien 90.000 testen per dag te weinig blijkt te zijn. Door de drukte blijkt het ook veel lastiger om bron- en contactonderzoek te doen. Hierdoor wordt van maar ongeveer een kwart van de besmettingen duidelijk hoe mensen besmet zijn geraakt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Getty Images