Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Deze zonnebrillen zijn het mooist bij jouw gezicht

Deze zonnebrillen zijn het mooist bij jouw gezicht

Deze zonnebrillen zijn het mooist bij jouw gezicht

Probeer jij ook tevergeefs duizend zonnebrillen voor je een geschikt paar op je snoet hebt? Raar maar waar, dat is heel normaal. Iedereen staat mooi met een andere vorm zonnebril. Waar ligt dat aan? Wel, de vorm van je gezicht bepaalt met welke zonnebril jij mooi staat.

Kijk dus eens goed in de spiegel en bepaal de vorm van jouw gezicht. Heb je een beetje hulp nodig? Ontdek dan je gezichtsvorm met dit trucje. Toch is geen enkele vorm 100% onder te brengen onder één enkele categorie. Gebruik deze groepen dus als richtlijn, iedereen is anders natuurlijk.

Een rond gezicht

Round Face Sunglasses(1) (1)

Heb je een rond gezicht? Dan kun je experimenteren met speciale hoeken. Een vierkante bril klinkt misschien wat uitdagend, maar kan bij jou juist prima. Ook een cat eye bril is voor jou een goed idee.

Een ovaal gezicht

2deaf39329760d5a1c45e380da46ecda

Sarah Jessica Parker via Pinterest

Bij een ovaal gezicht is het vooral belangrijk dat je kiest voor een zonnebril die niet te breed is. Jouw hoofd is in dit geval langer dan dat het breed is. Een uitstekende bril aan de zijkanten zal jou dus niet flatteren. Voor de rest heb je keuze tussen bijna aaaaalles, jouw gezicht is makkelijk in balans te brengen met een bijzondere bril.

Een vierkant gezicht

Selena Gomez

Is jouw koppie vierkant? Lucky you, dan heb je meestal sterke jukbeenderen en strakke lijnen. Kies daarom wel voor ronde vormen, die maken je gezicht zachter. Ook passen mooi dunne monturen goed bij jou. Wat kun je beter vermijden? Dikke monturen en vreemde hoeken.

Een hartvormig gezicht

826d13b91ffbae5e932075c198a03cfd

Miranda Kerr via Pinterest

Bij een hartvormig gezicht heb je meestal een smallere kin in vergelijking met je voorhoofd. Het mooist zijn brillen die nadruk leggen op de onderste helft van je gezicht. Het perfecte voorbeeld? Een klassieke aviator staat jou het allerbest.

Lees ook: