Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > Welk zomerjurkje past bij jouw figuur?

Welk zomerjurkje past bij jouw figuur?

Branded content
Welk zomerjurkje past bij jouw figuur?

Kort of lang, strak of wijd, een jurk geeft je hoe dan ook een instant mooi-weer-gevoel. Maar welke jurk past nou het beste bij jouw figuur? En welk figuur type heb je eigenlijk? Met onderstaande tips kom je hier snel genoeg achter en wordt het zoeken naar de perfecte jurk een stuk gemakkelijker. 

Flair samen met C&A

Peerfiguur
Bij vrouwen met een peerfiguur is de onderkant van het lichaam breder dan de bovenkant. Ze hebben een platte buik en een slanke taille, smalle schouders en brede heupen. De borsten zijn in verhouding klein en de bovenbenen, billen en dijen vol.
Je bovenlichaam is mooi slank, dus zorg ervoor dat daar de focus op komt te liggen. Draag een jurk die soepel over je heupen en billen valt en meer evenwicht brengt, zoals een A-lijn jurk met wijde hals of jurkjes met een empire-taille.

Zandloperfiguur
De zandloper is het geliefdste figuurtype. Dit komt doordat het volume bij vrouwen met dit figuur is verspreid over het hele lichaam, er is een duidelijke taille en de heupen zijn in verhouding met de schouders.
Jij kunt alle jurken goed hebben. Benadruk je slanke taille extra door een mooi ceintuurtje, (kleur)accent of wikkeljurkje.

Nu alleen nog wachten op de zon!

Recht figuur
Bij vrouwen met een recht figuurtype zijn de boven- en onderkant van het lichaam gelijk aan elkaar. De bouw is slank en atletisch, er is geen taille zichtbaar en er is weinig sprake van ronde vormen. Ook zijn de schouders en de heupen over het algemeen smal.
Om meer volume te creëren, kies je voor een jurk met veel plooien en ruches. Zo lijk je optisch voller op die bepaalde punten.

Appelfiguur
Bij vrouwen met een appelfiguur zit het volume vooral rond het bovenlichaam. Ze hebben grote borsten, brede schouders, geen taille en komen het meest aan rondom de buik. Slanke benen en smalle heupen zijn ook kenmerken van een appelfiguur.
Jurken waarbij het accent net onder de borsten ligt, passen bij jouw figuur. Ook een A-lijn en rechte modellen staan je goed, omdat ze je mindere punten, zoals een buikje, verhullen en je lichaam meer in balans brengen.

Wat een heerlijk idee, dat het straks weer zomer is. Shop hier alvast jouw favoriete zomerjurkje(s)!

Shoppen is altijd een goed idee