Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Zó kom je ein-de-lijk van statisch haar af (hint: het is heel makkelijk)

Zó kom je ein-de-lijk van statisch haar af (hint: het is heel makkelijk)

Mode & Beauty
Zó kom je ein-de-lijk van statisch haar af (hint: het is heel makkelijk)

Daar gaat je haar toch recht overeind van staan… #lol. Eigenlijk valt er over zo’n serieuze zaak niet te grappen, want statisch haar hebben is me toch een potje vervelend. Zeker met dit koude (en veranderlijke) weer. Gelukkig hebben wij wat tips gevonden waardoor jij je wilde manen in bedwang kunt houden.

Statisch haar

Hoe het nou komt dat we überhaupt statisch haar krijgen, is ons nog steeds een raadsel. Wat we wel weten is dat het ontzettend irritant is en dat het net op momenten komt waarop we er niet helemáál op zaten te wachten. In de winter is het nog erger en moeten we bijna alles wat wollig is vermijden om geen elektrisch haar te krijgen. Maar, dít is wat je ertegen kunt doen.

1. Wachten met wassen

Wanneer je je haar elke dag of om de dag wast, zal je daar vast je redenen voor hebben. Maar om statisch haar te voorkomen, kan het helpen om wat langer te wachten met het wassen van je haren. Statisch haar ontstaat vooral wanneer je hoofdhuid en haar droog is. Als het dus wat vetter is (omdat je je haar even niet hebt gewassen), zal je zien dat het veel minder vaak statisch is.

2. Haarlak

Fan of niet, haarlak kan soms goed van pas komen. Zo ook bij het temmen van je wilde bos. Spray voordat je weggaat (voor tijdens je wandeldate, of zo) even wat haarlak op je haar en you’re good to go. Gebruik niet te veel, want da’s dan ook weer niet goed voor je. Maar met een beetje haarlak blijft je haar in ieder geval op z’n plek zitten.

3. Water

Hadden we maar eerder geweten dat het zo makkelijk was. Je haren een beetje nat maken met water, waardoor het dus niet zo droog meer is, kan ervoor zorgen dat je haar blijft zitten zoals het gepland was. Supermakkelijk, maar toch heel handig.

Lees ook
Idee voor je eerste na-de-lockdown-kappersbezoek: déze haartrend ga je overal zien in 2021

Wilde manen temmen

Mocht er van bovenstaande nou helemaal niks werken bij jou? We gaan er niet vanuit, maar dan is het misschien beter om gewoon thuis te blijven en je haar lekker in een staart of knot te doen. Easy peasy en jij hebt er geen last meer van.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Libelle.nl | Beeld: Getty

Shoppen is altijd een goed idee