Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > Zo verzorg je je V-zone, doe jij het al goed?

Zo verzorg je je V-zone, doe jij het al goed?

Zo verzorg je je V-zone, doe jij het al goed?

Ook al is de bikinitijd voorbij, we willen dat ‘de boel daar beneden’ er netjes bij blijft staan. De Egyptenaren onthaarden hun schaamstreek al met olie en honing. Anno 2016 doen we het nét even anders. En liefst zónder huidirritatie. Zes tips & tricks.

Flair in samenwerking met Libresse

1.
Neem voor het ontharen een warme douche of bad. De haartjes worden zo weker en de poriën gaan goed openstaan, waardoor het ontharen makkelijker en beter gaat. Gebruik als je nat scheert een ongeparfumeerde, PH-neutrale scheergel en onthaar met de haargroei mee (meestal naar beneden). Waxen? Dat gaat juist tegen de groeirichting in.

2.
Gebruik een scherp en schoon mesje. Wegwerpmesjes na één of twee keer weggooien. Als je elektrisch scheert, is het verstandig eens per jaar de mesjes te vervangen. Houd ook je epileerapparaat goed schoon en haartjesvrij.

3.
Roodheid, jeuk en pijn kun je verzachten door met een ijsblokje over de geïrriteerde huid te gaan. Naspoelen met koud water helpt wellicht ook. Smeer jezelf daarna in met bijvoorbeeld babyolie, zinkzalf of een kalmerende crème met aloë vera.

4.
Heb je een gevoelige huid, dan kun je beter niet waxen. Liever ook geen ontharingscrèmes gebruiken, dit omdat de chemicaliën irritatie kunnen veroorzaken.

5.
Hygiëne is een groot goed, ook down under. Beter is het om geen zeep, vaginale deodorants en spoelingen te gebruiken, maar was alleen met lauw water. Alle andere middelen verstoren namelijk de natuurlijke bescherming door melkzuurbacteriën. Zo ontstáát juist irritatie!

6.
Gebruik iedere dag een inlegkruisje van Libresse Dailyfresh met vernieuwde ProSkin Formula. Het is 5 x meer ademend en verrijkt met een natuurlijk mild melkzuur dat je pH-waarde in evenwicht houdt. Het verzorgt dus meteen je V-zone. Bovendien zitten ze perfect dankzij de CurveFit. Vraag hier direct een proefpakketje aan.

libresse-logo