Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Zo steil je je haar zonder stijltang!

Zo steil je je haar zonder stijltang!

Zo steil je je haar zonder stijltang!

Je hoeft geen grote bos krullen te hebben om s’ ochtends op te staan met een kapsel dat allesbehalve steil is. De snelste en gemakkelijkste manier om je wilde haarbos te temmen is dan ook meestal de stijltang. Echt gezond is het echter niet, want de hitte zou je haarzakjes beschadigen. Gelukkig zijn er gezondere manieren om jouw lange lokken steil te maken.

1. Gebruik de juiste shampoo en conditioner

De weg naar steil haar begint al bij de wasbeurt van je haren. Kies dus voor een goede shampoo en een vochtinbrengende conditioner. Gebruik daarna een gladmakende olie.

2. Zet je föhn op de koude stand

Als de kapper je haar föhnt, is dit meestal met warme lucht. Om je haar niet te beschadigen kies je beter voor koude lucht en trek je je haar steil met een borstel.

3. Gebruik een super absorberende handdoek

Bij mensen met dikkere haren kan het soms uren duren voor je haar volledig droog is. Hierdoor heeft je haar langer de kans om te krullen en zal er ook meer pluis ontstaan. Kies voor een super absorberende handdoek die tijdens het drogen zo veel mogelijk vocht uit je haar haalt.

4. Speld je haar strak vast

Wacht eerst tot je haar bijna droog is. Zet het daarna strak vast met haarspeldjes en laat het een nachtje zitten. ’s Ochtends word je wakker met zacht en steil haar.

Lees ook: