Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Zo ontwikkel je een eigen kledingstijl

Zo ontwikkel je een eigen kledingstijl

Zo ontwikkel je een eigen kledingstijl

Er zijn van die mensen die er altijd perfect uit zien. Iedere dag hebben ze een outfitje aan die regelrecht uit een modetijdschrift zou kunnen komen. Maar aan elke look zit een persoonlijke touch die hun stijl eigen maakt. Herken jij jezelf daar totaal niet in en weet jij nooit wat je aan moet trekken? Dan zijn deze tips voor jou!

Het vinden van een eigen kledingstijl is best lastig. Want waar begin je? Hoe ontwikkel je een stijltje die bij je past en bovenal hoe wordt je geen copy cat? Flair deelt dé tips voor het vinden en behouden van je eigen kledingstijl, zodat jij binnenkort zonder moeite een outfit kunt samenstellen in de ochtend.

Giphy

Ga op jacht naar inpspiratie
Dé truc voor het vinden van jouw eigen stijl, is om heel veel inspiratiebeelden te verzamelen. Het klinkt wellicht wat vreemd om naar anderen te kijken om je eigen kledingstijl te vinden, maar het werkt wél. Gebruik sites als Pinterest en Tumblr om de fijnste looks te vinden, maar ook tijdschriften, Instagram en blogs kunnen je goed op weg helpen. Maak een moodboard of collage van de dingen die jij mooi vindt en die je graag zou willen toepassen in jouw dagelijkse outfits.

Moodboard inspectie
Je hebt nu een heel visueel beeld van alle dingen die jij mooi vindt, van schoenen tot accessoires tot bepaalde kleur paletten. Ga hier nu eens grondig naar kijken en probeer een rode draad te vinden in deze creatieve plakwerken. Wat spreekt je nu precies aan? Probeer te benoemen wat je zo mooi vindt, want zo kun je tot een concreter beeld komen. (Bijvoorbeeld: vrouwelijk, stoer of juist minimalistisch met een twist.)

Duik in je kledingkast
Nu je een analyse hebt gemaakt, is het tijd om je kledingkast in te duiken. Wat voor kledingstukken vind je er, welke patronen tref je aan en van welk item heb je er heel veel? Waarschijnlijk heb je wel ergens een hele stapel van in je kast liggen, en is er wel een stuk dat je keer op keer blijft aanschaffen. Spijkerbroeken of streepjesshirts bijvoorbeeld. Dit zegt veel over jouw kledingstijl en waar jij je kennelijk goed in voelt. En dat is erg belangrijk. Want als je je ergens voelt, zul je dat ook uitstralen!

Benadruk je pluspunten
Wat vind jij echt mooi aan jezelf? Ga eens voor de spiegel staan en probeer te benoemen welke punten aan jezelf je echt prachtig vindt. Heb je lange benen, een prachtige taille of een boezem om trots op te zijn? Kies dan kleding die juist die pluspunten benadrukt!

Start met een goede basis
Begin met het verzamelen van een paar goede basics in je kast, waarop je de rest van je garderobe baseert. Goede basisstukken werken het hele jaar door en het is niet erg om hier nét iets meer geld aan te besteden. Denk hierbij aan een goede spijkerbroek, een zwarte skinny jeans, een mooie mantel, een leren jasje, een witte blouse, een simpel t-shirt en zwarte enkellaarsjes. Deze basics kun je dan aanvullen met trendy items, die dan juist weer wat minder hoeven te kosten.

Maar bovenal; probeer mode niet té serieus te nemen, en experimenteer er rustig op los. Het is een super leuke manier om jezelf uit te drukken zonder te spreken, en het hoeft helemaal niet saai te zijn. Fashion is een feestje!

Lees ook: