Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Zo houd je jouw huidje mooi

Zo houd je jouw huidje mooi

Zo houd je jouw huidje mooi

We kunnen er lang of kort over zijn; onze huid wordt – net als wijzelf – ieder jaar een stukje ouder. Plots zie je een klein doch zichtbaar lijntje naast je mondhoeken ontstaan, en als je flink gelachen hebt lijken de lachrimpeltjes wel heel lang te blijven staan. Niks aan te doen, of toch wel?

Er is een aantal dingen die je kunt doen om moeder natuur een handje te helpen, zonder allerlei enge spuiten in je hoofd te steken en de kans op een bewegingloos voorhoofd te riskeren. Pay attention!

Kies voor voeding die rijk is aan anti-oxidanten

Je kunt de vrije radicalen die het verouderingsproces van je huidje versnellen neutraliseren. Dit doe je door voeding te kiezen die rijk is aan anti-oxidanten.  Dat hoor je wel vaker, maar waar zitten die dan in? Komt ie:  gele, oranje, en rode groenten en fruit. Kies ook producten waar veel elenium en zink in zit, zoals vlees, vis, volkorenproducten. En tenslotte, neem ook producten met polyfenolen tot je. En die vind je in fruit, groeten, thee, koffie, chocolade, rode wijn. Op naar de supermarkt!

Gebruik goede verzorgingsproducten

Reinig je huid ieder ochtend én avond. Ook na een avondje stappen, dus. Begint jouw huid al wat verouderingsverschijnselen te vertonen? Kies dan niet voor allerlei crèmes die wonderen beloven, maar juist voor producten die mild voor de huid zijn. Producten met granaatappelpitolie bijvoorbeeld zijn erg goed. Deze olie is rijk aan kalium, vitamine E, polyfenolen en essentiële vetzuren, heeft sterk antioxidatieve eigenschappen én een intens voedende werking. Hierdoor wordt de huid verstevigd en zullen rimpels verminderen.

Start nu

Jong geleerd is oud gedaan, en dat geldt ook voor huidverzorging. Wacht niet tot je die vervelende rimpels al ziet, maar pas bij de eerste tekenen van veroudering je huidverzorging aan. Meestal begint zo rond je dertigste de zone rond je ogen al wat fijne lijntjes te vertonen, dus dan is de juiste tijd om te switchen van de producten die je gebruikt!

Pas op met de zon

De zon is heerlijk, en wanneer we eindelijk eens een paar zonnige dagen hebben in Nederland liggen we massaal te bakken. Maar pas op, want de felle zon is schadelijk voor je huid en bevordert jouw gave huidje écht niet. Probeer geen urenlang achter elkaar in de zon te liggen en smeer je altijd goed in! Overmatig zonnen, zelfs op jonge leeftijd, geeft je sneller rimpels. En dat is niet wat je wilt, toch?

Leef gezond

Af en toe lekker uit de band springen is geen probleem, en eens in de zoveel tijd een snackje eten ook niet. Maar probeer globaal gezien gezonde keuzes te maken wat voeding betreft en niet te roken. Want dat is pas écht een boosdoener voor je huidje. Wees veel buiten, geniet van de dingen die je doet en neem voldoende rust. Meditatie doet ook wonderen, want die ontspanning doet je gelaat heel goed. Kortom, zorg goed voor jezelf en geniet van het leven!

Lees ook:

Bron: Weleda