Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Fouten die iedereen maakt met conditioner: zo krijg je er wél zachte haren van

Fouten die iedereen maakt met conditioner: zo krijg je er wél zachte haren van

Fouten die iedereen maakt met conditioner: zo krijg je er wél zachte haren van

Gebruik je conditioner, maar mis je die mooie glanzende lokken? Dan is de kans groot dat je het product verkeerd gebruikt. Met een paar gemakkelijke tips merk je direct al een verschil na het wassen met conditioner, en krijg je die altijd gewenste gezonde en glanzende lokken.

Haar uitknijpen na wassen met shampoo

Voordat je de conditioner op je lokken aanbrengt, is het van groot belang dat je eerst je haar goed uitwringt. Het is namelijk zo dat na het uitspoelen van de shampoo er veel water tussen de vezels van je haar achterblijft. Als je allereerst je haar uitknijpt, kunnen de ingrediënten beter opgenomen worden.

Goed laten intrekken en uitspoelen

Nadat je de conditioner in je haarlokken hebt aangebracht, is het belangrijk dat je even de tijd neemt om deze goed in te laten trekken en zijn werk te laten doen. Neem hiervoor dan ook écht twee à drie minuten de tijd. En vergeet vooral daarna niet de conditioner goed uit te spoelen, anders kunnen de haarzakjes verstopt raken en zullen je haarlokken minder glanzen.

Lees ook
Dit zijn de vijf meest simpele maar stijlvolle kapsels voor de feestdagen

Van de puntjes tot aan je oren

Het is verstandig om contact met de hoofdhuid te vermijden tijdens het aanbrengen van de conditioner. Dit contact kan er namelijk voor zorgen dat het haar er futloos en vettig wordt. Conditioner is vooral nodig in de puntjes, omdat het haar daar het oudst en meest beschadigd is. Dus tijdens het inmasseren van de conditioner moet je vooral onderaan beginnen en steeds een stukje verder omhoog werken tot aan ongeveer je oren. Als je moeite hebt met het verdelen van conditioner met je vingers dan kun je een grove (houten) kam gebruiken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: GettyImages