Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Zo heb jij altijd perfect opgemaakte wimpers – boven én onder

Zo heb jij altijd perfect opgemaakte wimpers – boven én onder

Zo heb jij altijd perfect opgemaakte wimpers – boven én onder

Als er één beauty-item is waar we niet zonder kunnen, is het wel mascara. Met je gezonde zomerse snoet heb je geen foundation meer nodig, het strand zorgt voor een wilde beach look waar geen haarproduct tegenop kan en je zonnebrand doet het ook goed als dagcrème. Maar voor een stralende, open blik kunnen wij toch maar moeilijk zonder een likje mascara – boven én onder.

Vooral de onderste wimpers zijn een onderbelicht gebied. Veel vrouwen kiezen ervoor om, na een periode vol vlekkerige mascarawallen, de onderste wimpers gewoon maar een beetje te laten voor wat te zijn. Onterecht! Een goede stel onderste wimpers heeft je in no-time een frisse, open blik.

Dit is hoe je te werk gaat:

1 Gebruik een kleiner borsteltje

Eigenlijk heel logisch: je onderste wimpers zijn kleiner dan je bovenste wimpers, dus je hebt ook een kleiner borsteltje nodig.

2 Breng de mascara op een andere manier aan

Probeer je borsteltje eens diagonaal in plaats van horizontaal te houden en zet vooral de buitenste wimpers goed aan. Dit zorgt voor een frisse, open blik.

3 Waterproof!

Omdat je onderste wimpers nu eenmaal dichter op je huid zitten, is de kans op vlekken groter dan bij je bovenste wimpers. De onderste haartjes komen immers bijna constant in aanraking met je huid, die je net zorgvuldig hebt ingesmeerd met voedende (lees: vettige) dagcrème en foundation. Door waterproof mascara te gebruiken, heb je daar in ieder geval geen last meer van.

4 Bruine mascara

De laatste gouden tip komt van de visagist van Beyoncé, Sir John. Door bruine mascara te gebruiken op je onderste wimpers (en boven gewoon zwart), krijg je frisse, maar ook zachte look. En zie je er beter uit in close-up. Bovendien: wat goed genoeg is voor Bey…

 

 

Lees ook:

Bron: MarieClaire.com