Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Zien: model maakt korte metten met gephotoshopte foto’s

Zien: model maakt korte metten met gephotoshopte foto’s

Zien: model maakt korte metten met gephotoshopte foto’s

Dat er in tijdschriften flink wat Photoshop wordt gebruikt , is geen geheim meer. Maar hoe de originele kiekjes eruit hebben gezien, blijkt vaak gissen. Waren er puistjes, putjes of pukkeltjes? Model Jez Zegger doet een boekje open en deelt op Instagram haar voor-en-na-foto’s. Kleine spoiler: ze is nog steeds beeldig.

Lees ook: Dit bikinimerk gebruikt géén Photoshop in campagnes

Het is verhelderend om te zien wat er allemaal aangepast kan worden op foto’s. Vlekjes verdwijnen als sneeuw voor de zon, puistjes worden weggepoetst en te ronde billen worden zonder pardon een maatje kleiner gemaakt. Maar ook sproetjes worden toegevoegd, borsten groter gemaakt en tailles juist weer smaller.

En nu écht
Om aan te tonen dat niet alles wat je ziet op foto’s echt is, deelt Jez Zegger onder de hashtag #truthaboutthisshot haar modellenfoto’s. Je krijgt het uiteindelijke plaatje te zien én de foto voordat die onder handen is genomen door de fotograaf. Ze schrijft onder de foto’s: ‘This is not real. This is not what I look like. It is some kind of fantasy that was created with Photoshop. Don’t pressure yourself into thinking you need to look like the models you see in magazines. They don’t even look like that themselves.’

Meer van deze openheid, graag!

Lees nu een halfjaar Flair voor maar € 11,- per maand en krijg een gratis leren crossbody tas t.w.v. 69,95!