Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Zelf je haar knippen tijdens de lockdown? Deze tips kunnen je helpen

Zelf je haar knippen tijdens de lockdown? Deze tips kunnen je helpen

Mode & Beauty
Zelf je haar knippen tijdens de lockdown? Deze tips kunnen je helpen

Uitgroei, dode punten, of een pony die al op je neus hangt… Nu de kappers alweer een tijdje gesloten zijn, zijn onze kapsels niet bepaald meer on fleek. Wil je je haar zelf knippen, verven of een andere update geven? Of wil je partner dat jij met de tondeuse zijn kapsel bijwerkt? Lees dan eerst deze tips!

Corona-kapsel

Echt, we weten hoe je je voelt. Ook onze haren zijn nodig toe aan een knipbeurt. Dat is misschien wel het grootste voordeel: je bent op dit moment absoluut niet de enige die met een Corona-kapsel rondloopt. Zelfs bij veel BN’ers die aanschuiven bij talkshows is het overduidelijk dat ze wel weer eens bijgepunt moeten worden.

Zelf je haar knippen

Nu is zelf je haar knippen of verven niet het allerbeste idee. Je zal niet de eerste zijn die naderhand spijt heeft als haren op je hoofd! Verknipte haren dan, welteverstaan. Goed, we hebben je gewaarschuwd, maar als je toch echt iets aan je haar wil doen, volg dan deze tips:

  • Pak het in elk geval niet te drastisch aan. Je kunt je kapsel ook updaten door je scheiding anders te kammen, een vlecht te maken, een leuke haaraccessoire te gebruiken, of een nieuwe mousse of wax te proberen. Dat geldt ook voor je man: misschien dat hij met een sterkere gel z’n lange haar nog wel even in bedwang kan houden.
  • Krijg je (grijze) uitgroei? Verf het dan liever niet. Er zijn ook speciale sprays te koop voor je uitgroei. Die spray je erop, waardoor je de uitgroei niet meer ziet. En ’s avonds was je het er gewoon weer uit.
  • Wil je toch zelf verven, vraag dan eerst advies aan je eigen kapper. Bestel de verf ook via de kapsalon, dan weet je zeker dat het de juiste kleur is.
  • En wil je écht zelf met de schaar aan de slag gaan? Tsja, we kunnen je niet tegenhouden. Bereid je dan in elk geval goed voor en bekijk eerst een paar tutorials op Youtube. Niet ééntje, maar meerdere, zodat je zeker weet dat je het op de juiste manier aanpakt. Zorg dat je haar schoon gewassen is voordat je gaat knippen. En heel belangrijk: zorg voor goed materiaal. Een echte kappersschaar dus, geen knutsel- of keukenschaar.
  • Als je partner (of je kind) graag wil dat jij zijn haar knipt, maak daar dan eerst even duidelijke afspraken over. Geen ruzie naderhand als het niet zo mooi is als hij had gehoopt; dan had hij het maar niet aan jou moeten vragen. Het beste is om alleen de contouren bij te werken; zoals de bakkebaarden en de haren in de nek. Die kun je het beste met de tondeuse scheren. Werk je met een tondeuse, zorg dan wel dat het haar droog is.

Lees ook:
Idee voor je eerste na-de-lockdown-kappersbezoek: déze haartrend ga je overal zien in 2021

Gouden tip

Maar misschien wel de beste tip: doe het vooral niet. De kans dat je je kapsel verprutst, is een stuk groter dan dat je er echt iets moois van maakt. Dus bedenk goed of het écht nodig is, of dat je misschien nog wel een paar weekjes kunt wachten. Hopelijk niet te lange meer…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Omroep West, 1Limburg | Beeld: Getty

Shoppen is altijd een goed idee